Een aantal jaar geleden wisten we niet beter dan dat de muren in onze interieurs wit moesten zijn. Dat was helemaal passend bij de moderne woonstijl. Maar inmiddels is dit verleden tijd: we mogen weer spelen met kleur! En dat niet alleen, ook prints mogen weer gezien worden op onze wanden. Vandaar dat we in deze blog onze favoriete behangtrends aan je laten zien. Welk vrolijk design kies jij?

De botanische print

Het is je inmiddels vast bekend dat planten vandaag de dag niet meer weg te denken zijn in het interieur. Er is een heuse botanische trend bezig! En die trend vertaalt zich niet alleen in echte planten. Ook alles wat met planten te maken heeft, doet het goed in het interieur. Denk aan een print met planten, aan de muur! Wie hiervoor kiest, is een ware trendsetter. Ideaal dus als je helemaal wilt bijblijven!

De botanische print als behang is er in allerlei soorten te vinden. Zo kun je gaan voor een minimalistisch ontwerp met bladeren in één groene tint, maar kun je ook juist uitpakken met vrolijke prints waarin kleuren en plantsoorten door elkaar lopen. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! Let er ook op hoe groot de muur is die je wilt vullen met behang: als het om een klein oppervlakte gaat, staat een opvallende print vaak beter dan wanneer je een volledige muur vult.
De botanische print aan de muur

De bergen op de muur

Wil je dichtbij de natuur blijven, maar toch kiezen voor iets anders dan de botanische print? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor bergen aan de muur: ook een grote behangtrend op het moment. Het gaat als het ware om een skyline, maar dan niet van een stad, maar juist van een omgeving in de natuur.

Met bergen op de muur ga je voor een sterke zen-uitstraling in je woning. Perfect natuurlijk als je wel voor behang wilt gaan, maar te bang bent dat het te druk wordt in je woning. Met een minimalistisch design dat doet denken aan de natuur kom je vrijwel altijd weg – dit past eigenlijk in ieder interieur.
Behangtrends van nu: maak iets moois van je muur!

Pak uit met geometrische vormen

Heb je niet zo’n nauwe band met de natuur, en wil je juist wel dat de muur enorm opvalt? Ook dat is natuurlijk een optie! Kies in dat geval bijvoorbeeld voor geometrische vormen: zo maak je een ware eyecatcher van je muur. Van driehoeken tot cirkels, van vierkanten tot kubussen: je kunt het allemaal kwijt aan de wand. Wie helemaal wil uitpakken, doet er goed aan om verschillende vormen met elkaar te mengen.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies er in dat geval ook voor om met meerdere kleuren te werken in het behang. Zo ga je meteen voor een ware make-over van je woning! Daarnaast is het uiteraard ook altijd een optie om te blijven bij tinten als zwart en wit – daarmee zit je altijd goed.
Geometrische vormen aan de muur: volg de nieuwste behangtrends

Een vrolijke boel met stippen

We sluiten af met een minimalistische behangtrend: die van de stippen. Dit zorgt voor een speels en lieflijk effect in huis – ook prachtig in bijvoorbeeld de slaapkamer of kinderkamer. De stippen geven weer een heel andere look dan bijvoorbeeld de geometrische print die we eerder beschreven. Eén ding weten we in ieder geval zeker: stippen passen in vrijwel ieder interieur. Het is dus een veilige keus!

Ook vormen de stippen een behoorlijk tijdloos design: zo weet je zeker dat je hiermee nog jaren vooruit kunt. En tegelijkertijd volg je de laatste trends! Je kiest bij het behang met stippen uiteraard zelf de grootte van de stippen. Kies voor grote varianten voor een stoerder resultaat, en ga voor kleine varianten voor een schattiger effect. Kortom: je kunt dus alle kanten op met deze behangtrends!
Stippen aan de muur: behangtrends van nu

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply