De lente is begonnen! Heerlijk dat de zomerse maanden er weer aankomen. En dat vertalen we ook maar al te graag in onze woningen. Bijvoorbeeld met bloemen! Het is een feest om een grote vaas te mogen vullen – wat een vrolijkheid in huis. Weinig ervaring met bloemschikken? Lees snel verder: in deze blog geven we tips voor het zelf bloemschikken. Succes gegarandeerd!

Denk na over de juiste kleuren

Het is misschien wel de belangrijkste in de rij van bloemschikken tips: let op de kleuren! Deze maken of breken de look van de bloemen in de vaas. Denk van tevoren dus goed na over een kleurenpatroon. Daar kies je de bloemen vervolgens op uit: of je ze nu bij de bloemist haalt, of zelf plukt uit de tuin of langs de weg!

Hierbij zijn er natuurlijk verschillende opties mogelijk. Zo kun je gaan voor een explosie aan kleuren: een combinatie van bijvoorbeeld groen, blauw, geel en oranje. Alle kleuren van de regenboog – voor als je helemaal wilt uitpakken. Maar je kunt ook juist een aantal kleuren centraal laten staan, waarbij het een basic bos wordt. Denk aan blauw en paars, of geel en roze.
Belangrijke tips voor bloemschikken in je interieur

Wees lief voor de bloemen

Bloemen hebben een beetje liefde nodig – ook dat speelt een grote rol bij het maken van je bos. Zo zorg je er namelijk voor dat de bos zo lang mogelijk mooi blijft, en jij er dus langer van kunt genieten! Hoewel dit misschien het saaiste onderdeel van het bloemschikken vormt, is het wel van groot belang.

Zo is het belangrijk om een stukje van de onderkant van de bloemsteel af te knippen voor je de bloem in de vaas zet. Niet alleen aandacht voor de bloem zelf is van belang, maar ook aandacht voor de vaas. Werk dan ook altijd met een schone vaas! Even snel afspoelen is daarbij niet genoeg: dan blijven de bacteriën van de vorige bos er gewoon inzitten. Zet een vaas na gebruik in een bacteriedodend sopje, voor je er weer verse bloemen in doet.
De mooiste bloemen in huis? Maak zelf een bos!

Gebruik de kracht van de takken

Herken je het probleem dat bloemen in een vaas al snel gaan hangen? Ook daar is een oplossing voor! Bouw de basis van de vaas op met de sterke takken in de bos. Deze zet je als het ware neer als een geraamte. Daarna ga je pas aan de slag met de kleinere bloemen en de bloemen met de kleinere, slappere takken.

Deze ‘zwakkere’ bloemen kunnen zo namelijk leunen op de bloemen met de stevige takken – wat maakt dat ze langer rechtop blijven staan. Ideaal! Met deze tips om te leren bloemschikken kom je al een heel eind – een bloemschikken cursus doet misschien wonderen, maar ook hiermee ben je hopelijk op weg geholpen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply