Ben je dol op tuinieren? Het is dan ook een heerlijke hobby en kan een waar ontspannen moment vormen. Maar daar komt bij dat het handig is om over groene vingers te beschikken – anders komt er niet veel van terecht. In deze blog delen we belangrijke tips voor het bijhouden van een moestuin. Zo kun je met plezier aan de slag!

Alle seizoenen zijn van belang

Hoewel je misschien de neiging hebt om te denken dat je alleen in de warmere maanden van het jaar bezig bent met de moestuin, is dat niet helemaal waar. Natuurlijk heb je er in deze periode het meeste werk aan én waarschijnlijk ook de meeste oogst van – maar ook in de andere seizoenen komt daar tijd bij kijken. Onderhoud is in alle maanden van het jaar van belang!

Zo vormen het plaatsen van zaden en het onderhouden van de tuin ook een belangrijk onderdeel. Dit is iets om rekening mee te houden – liefst al voorafgaand aan de bouw van je moestuin. Zie je dit zitten? Dan is het natuurlijk helemaal goed!
Belangrijke tips voor het bijhouden van een moestuin

Een selectie is belangrijk

Als je met een boel enthousiasme begint aan de moestuin, heb je mogelijk de neiging om er allerlei planten te plaatsen. Leuk, verschillende groenten en fruit! Maar houd daarbij in het achterhoofd: hoe meer verschillende soorten je plaatst, hoe meer werk je aan de tuin hebt. Alle gewassen hebben namelijk een eigen manier van verzorging nodig – en dat moet jij allemaal uitvoeren.

Het is daarom een verstandig plan om een selectie te maken. Zeker als je een beginner bent: maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Uiteindelijk zal dat er alleen maar voor zorgen dat je meer plezier beleeft aan de tuin!

Water, water en nog eens water

Deze tip spreekt waarschijnlijk voor zich, maar we benoemen ‘m toch maar even: geef genoeg water! En daarmee bedoelen we écht genoeg. Je kunt het eigenlijk niet permitteren om een keer over te slaan – wat dat betreft zijn kamerplanten een makkelijkere vriend. Geef dan ook extra water in tijden van droogte.

Maar aan de andere kant geldt: geef niet te veel water. De balans is belangrijk! Het is dus verstandig om van tevoren uit te zoeken hoeveel water iedere plant in je moestuin nodig heeft. Zo maak je geen fouten: planten blij, jij blij!
Heb je een moestuin? Deze tips mag je niet missen!

Vergeet niet te genieten

Ten slotte noemen we nog even: vergeet niet te genieten! Het is een wijs besluit om alleen aan een moestuin te beginnen als dit je een leuke hobby lijkt. Anders haal je er waarschijnlijk maar weinig geluk uit.

Er moet nu eenmaal veel gebeuren in een moestuin – dat is iets om bij stil te staan en gewoon het beste van te maken. Als je er een plezierig werkje van maakt, gaat dat genieten zeker lukken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply