De muur in de keuken: grote kans dat je hier tegels vindt. En een nog grotere kans dat ze een eenvoudige, basic look kennen: er is maar weinig speciaals aan. Zonde, wat ons betreft! Je kunt namelijk echt iets bijzonders maken van de muur in de keuken. Durf uit te pakken en lees verder voor onze tips voor de tegelmuur in de keuken.

Witte tegels met een donkere rand

We beginnen met misschien wel het meest trendy idee: ga voor spierwitte tegels aan de keukenmuur. Bang dat dit juist niet zozeer opvalt? Dat is niet zo: zo’n strakke kleur steelt op z’n eigen unieke wijze de show. Daarnaast ziet het er ook nog eens helemaal modern uit – perfect als je dit wilt nastreven in je interieur.

Om de look af te maken kun je kiezen voor donkere randen tussen de tegels – denk aan zwart of donkergrijs. Zo ga je voor een krachtig contrast: iets dat altijd een sterke uitwerking heeft. Maar mocht dit idee je niet bevallen, kun je het ook gewoon houden bij de lichte tint. Zoek jouw voorkeur uit!
Bijzondere tegels in de keuken: steel de show

Verschillende kleurtinten aan de wand

Zie je liever wat meer kleur aan de muur in de keuken? Ook dat is uiteraard een optie! Zo pakken we in dit voorbeeld zelfs uit met meerdere tinten aan de wand. Kijk maar eens op de afbeelding hieronder: er wordt gespeeld met meerdere groene kleuren. Dat zorgt voor een uniek effect!

En hoewel je in het voorbeeld hieronder ook de kleur wit voorbij ziet komen, kun je dit achterwege laten en helemaal gaan voor een felle tint. Maak er iets bijzonders van! Om welke kleur het daarbij gaat? Dat is aan jou: van groen tot geel, van rood tot blauw.
Meer kleur in de keuken met de tegelwand

Robuuste tegels aan de muur

Niet alleen de kleuren zijn van belang voor de look van de tegelmuur – er is meer waar je aan kunt denken. Zo speelt ook het materiaal van de tegels een rol! Op het beeld hieronder zie je een robuuste tegel voorbij komen: dat geeft een duidelijk karakter aan de keuken.

De keuken krijgt hier namelijk direct een stoere look van. En dat mag gezien worden! Kies dan ook gerust voor tegels met oneffenheden. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met hout: materiaal mag geleefd worden.
Kies voor een stoere look in de keuken met robuuste tegels

De klassieker: zwart-witte blokken

We kennen ‘m allemaal wel: de vloer waarop grote witte en zwarte blokken elkaar afwisselen. En waar we deze vaak voorbij zien komen? Juist: in de keuken! Nu is het een idee om deze tegels niet alleen op de vloer terug te laten komen, maar ook aan de muur. Een topcombinatie!

Je leest het dus al: het is een ideaal plan om zowel de vloer als de tegels in deze look te verpakken. Maar je kunt het ook alleen bij de muur laten – mocht je de vloer liever anders zien. Opvallen doet deze muur zeker. En dat is nu precies het resultaat waar we voor willen gaan!
De zwart-wit klassieker in de keuken: op de vloer of aan de wand

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply