Het lijkt soms de plek te zijn waar je maar lastig karakter aan kunt toevoegen: de slaapkamer. En dat terwijl het nu juist zo leuk is om iets moois te maken van deze ruimte! Zo kun je er helemaal tot rust komen. De boekenkast in de slaapkamer is een van onze favoriete toevoegingen aan deze ruimte. Ontdek waarom je dit niet mag missen!

Meer plek voor boeken in huis

Het eerste voordeel van de boekenkast in de slaapkamer is van praktische aard. Ideaal voor iedereen die een flinke boekenverzamelaar is en hier nauwelijks meer ruimte voor heeft in de woonkamer of werkkamer. De slaapkamer biedt zo immers een extra ruimte om papieren bundels in op te kunnen bergen.

Ideaal is dat je er zo echt een overzichtelijke indeling bij kunt maken. Zo is de kans groot dat je in de werkkamer met name theoretische en werkgerelateerde boeken vindt. En in de slaapkamer? Daar kun je de boeken kwijt die ideaal zijn om in bed te lezen! Ga je voor een spannend boek of juist liever een rustgevende variant om snel bij in slaap te vallen? Aan jou de keus!
Meer plek voor boeken in huis: de boekenkast in de slaapkamer!

Sneller geen telefoon in bed

Het is een kwaal waar we zo ongeveer allemaal wel vanaf willen: het spenderen van tijd op onze mobiel in bed. Dat is namelijk helemaal niet bevorderlijk voor de nachtrust! Nog éven die werkmail checken met daarbij het blauwe licht van je scherm in je gezicht: het houdt je al snel wakker. Met de boekenkast in de slaapkamer wordt het eenvoudiger om die mobiel links te laten liggen!

Als je de boeken immers zo dichtbij je hebt liggen, is het moeilijk om de verleiding van het lezen te weerstaan. Een positief effect! Je kunt namelijk beter in een boek duiken dan dat je je telefoon mee het bed in neemt. De stapel boeken in de ruimte helpt dus bij het loslaten van die telefoonverslaving.
Een einde aan je telefoonverslaving? Met de boekenkast in de slaapkamer!

Een rustige start van het weekend

Naast het tegengaan van de telefoonverslaving zorgt de boekenkast in de slaapkamer ook op een andere manier voor rust. Stel je voor: je wordt wakker op zondagochtend en kijkt tegen die mooie boekenkast aan. Dan heb je toch direct de neiging om er een goed verhaal bij te pakken en daar eens rustig mee wakker te worden?

Niet meteen toegeven aan de orde van de dag – maar ontspannen beginnen. Een heerlijk gevoel! En juist door die boeken meteen in dezelfde ruimte te hebben, kies je hier gemakkelijker voor. Je hoeft de kamer immers niet eens uit!
De voordelen van de boekenkast in de slaapkamer

Sfeervolle toevoeging aan de slaapkamer

Heb je er al bij stilgestaan wat een beeldschone toevoeging de boekenkast is aan de slaapkamer? Ook een belangrijk pluspunt! Je geeft de slaapkamer er echt karakter mee. De boeken stralen levendigheid uit, met hun verschillende formaten en kaften. En met de stijl kast geef je je smaak weer – zeker als je deze laat aansluiten op de rest van de slaapkamer.

Ga je voor authentiek hout met sierlijke details? Perfect passend bij het landelijke interieur! Maar wie het liever modern heeft, komt juist goed uit met een stalen of ijzeren variant. Het is natuurlijk maar net wat je favoriet is!
Ontspannen in de slaapkamer met de boekenkast in de slaapkamer

Boekenkast in de slaapkamer: niets dan voordelen

Of het nu op het gebied van handigheid, je persoonlijke gemoedstoestand of de stijl in je woning is: de boekenkast in de slaapkamer kent niets dan voordelen! Met een kast vol boeken in deze ruimte kies je voor meer rust. Daarnaast is de boekenkast een plaatje voor het oog. Zo maak je echt een bijzondere en karakteristieke plek van de slaapkamer!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply