We kunnen momenteel niet meer om de botanische trend heen. Het is alsof vrijwel iedereen de woning omtovert tot een groen paradijsje. Dat is dan ook niet gek: het groen heeft een rustgevende uitstraling, en maakt tevens gelukkig en gezond. Naast de woonkamer of slaapkamer, kun je ook gaan voor de botanische badkamer. Inspiratie hiervoor doe je op met onze 10x tips!

1. Planten

De botanische badkamer begint natuurlijk met planten. En zelfs als je een kleine badkamer hebt, kun je er wel wat groene vrienden kwijt – kies in dit geval voor miniplantjes. Waar je ze kwijt kunt? Denk aan de vensterbank, het muurtje om het bad of in een hoek op de grond! Wat ook een mooi effect geeft, is om ze op te hangen. Hangplanten staan je niet in de weg, maar brengen toch het benodigde groen!
Planten in de botanische badkamerBron afbeelding

2. Handdoeken

Naast planten, voeg je de botanische trend ook op andere wijze toe aan je badkamer. Door groene accessoires in huis te nemen! Je handdoeken vormen hierbij een mooie basis. Kies het liefst voor een wat diepere kleur groen, om de rust te behouden. Ook olijfgroen staat prachtig!
Accessoires in de botanische badkamer: handdoekenBron afbeelding

3. Douchegordijn

Het zijn niet alleen de handdoeken die de groene look vertegenwoordigen. Wat dacht je van het douchegordijn? Hierbij kun je zelfs nog iets meer uitpakken dan met alleen de kleur. Ga voor een douchegordijn met een botanische print! Getekende plantbladeren of juist een meer fotografisch beeld van een bos – om maar wat ideeën te noemen.
Kies voor een groen en botanisch douchgordijnBron afbeelding

4. Verpakkingen van toiletspullen

Hoewel het botanische douchegordijn behoorlijk opvallend is, kun je het groen ook terug laten komen in de details. De shampoo in de douche of de zeep bij de wasbak: stop dit in een stijlvol groen flesje. Ook bijvoorbeeld het bakje voor de losse zeep en de mandjes voor je toiletpapier of handdoeken kun je een groene make-over geven.
Botanische badkamer trend: toiletspullen in groene kleurBron afbeelding

5. Wasbak

Van de details gaan we over naar het grotere geschut. Heb je wel een verbouwing over voor de botanische badkamer? Yes, that’s the way we like it! Een idee hierbij is om de wastafel die nu waarschijnlijk een doorsnee witte kleur heeft, te vervangen met een variant die een groene tint kent. Zo geef je je badkamer echt een authentieke look!
Groene wastafel in de badkamerBron afbeelding

6. Badkuip

Naast de wasbak, kun je er ook voor gaan om een groene badkuip te nemen. Nog nét een tikje meer opvallend, aangezien het om een groter oppervlakte gaat! Maar ook een combinatie staat wonderschoon – zowel een groene wasbak als een groene badkuip. Het is maar net hoe ver je wilt gaan met de botanische look!
De botanische badkamer: 10x prachtige tipsBron afbeelding

7. Muur

Het draait niet alleen om de meubelstukken in de badkamer. Een ander bijzonder idee is om de muur een groene lik verf te geven! Of om te gaan voor groenkleurige tegels in de badkamer. Dit staat overigens heel stijlvol bij het verdere witte sanitair.
Groene tegels in de badkamer: authentiekBron afbeelding

8. Vloer

In het verlengde van de muur komen we uit bij de vloer van de badkamer. Misschien niet het onderdeel in de ruimte waar je snel aan denkt wanneer het gaat om een make-over. Maar waarom zou je hier niet voor gaan? Groene tegels op de vloer passen perfect bij de botanische trend!
De botanische badkamer: ga voor groene tegels op de vloerBron afbeelding

Stijlvol en fris: de botanische badkamer

De botanische badkamer is echt weer eens iets heel anders dan de steriele badkamer zoals we ‘m gewend zijn. En dat is precies wat de look zo speciaal maakt! Het groen brengt een frisse uitstraling, die tegelijkertijd nog altijd stijlvol is. Zo knap je ook deze ruimte in je huis helemaal op.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply