Planten, planten en nog eens planten: we raken er maar niet op uitgekeken tegenwoordig. En wij doen niets liever dan gewoon lekker meegaan met deze trend. Planten maken ons nu eenmaal happy! En dat voelt goed. Hoe je ze op originele wijze in je woning kunt plaatsen – voor een ultieme groene look? Lees snel verder: unieke tips voor het botanische interieur.

Plantjes in de keuken

De hal, de woonkamer en de slaapkamer: misschien toch wel de ruimtes in huis waar we die populaire kamerplanten het vaakst voorbij zien komen. En dat ziet er beeldschoon uit – niets meer aan doen, als je het ons vraagt. Maar toch hebben we het idee dat er een ruimte is die te vaak wordt overgeslagen: de keuken.

De keuken vormt juist ook een prachtige ruimte als het gaat om het verwerken van de groene look. Grote kans dat het ook nog eens je eetgedrag beïnvloedt – hallo, gezonde levensstijl! Dit staat immers allemaal tot elkaar in verband. Waar je planten in de keuken kwijt kunt? Op het aanrecht, de eettafel of de vensterbank – om maar wat te noemen. En wil je er ook nog een praktisch nut aan geven? Ga dan voor kruidenplantjes zoals munt of basilicum: meteen bruikbaar tijdens het koken. Dat wordt smullen!
Groen in huis: plantjes in de keuken

Groen aan de muur

Wat ons betreft hoeft die groene styling in huis niet alleen maar om het groen in de vorm van planten te gaan. Dit vormt natuurlijk de belangrijke basis, maar van daaruit kun je verder gaan werken. Verwerk groen bijvoorbeeld ook op de muren. Prachtig in een kamer vol planten! Een plus een is drie, zoals ook wel wordt gezegd.

Hoe je die wand een groene make-over kunt geven? Daarbij is het aan jou om je creativiteit de vrije loop te laten – en iets uit te kiezen dat helemaal bij jouw woning past. Ga bijvoorbeeld aan de slag met verf: geef de wand een groene kleur. Van olijfgroen tot diepgroen: allemaal even prachtig. Ook een idee: hang een kleurrijke botanische poster aan de muur. Een ouderwetse schoolposter bijvoorbeeld, met geïllustreerde planten erop. Dat wordt een ware eyecatcher in je botanische interieur!
Ga voor groen aan de muur in het botanische interieur

Een originele styling

Hoe we groen in het interieur meestal terug zien? Toch wel in de vorm van planten die in potten zijn gestopt. En dat is natuurlijk meer dan logisch: het ziet er immers stijlvol uit, en is ook nog eens praktisch van aard. Handig, dus! Maar het doet je woning goed om toch net wat meer out of the box te denken – zeker als je voor een unieke groene look wilt gaan. Durf dan ook meer uit te pakken!

Hoe je dat doet? Met een originele styling in het groene interieur. Ook dit is weer op allerlei manieren in te vullen – kies dan ook zelf uit wat je het best bij jouw woning vindt passen. Een van de opties: haal die planten uit de pot, en richt ze op een andere manier in. Hang ze langs houten planken bijvoorbeeld, of stop ze in glazen buisjes. Dat geeft al meteen een heel andere look. Kortom: maak het eigen!
De originele styling doet wonderen bij het botanische interieur

Het botanische interieur: pak helemaal uit

Naast het neerzetten van planten in potten is er nog veel meer mogelijk wat betreft het botanische interieur, zoals wel is gebleken uit deze blog. Pak dan ook gerust uit als je deze groene look in huis wilt halen. Zo maak je er een groen feestje van in je woning – en dat zien we maar al te graag.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply