serre verkleindMeer licht in je woning met een serre

Wil je de waarde van je woning vermeerderen en tegelijkertijd meer licht in je huis creëren? Dit kun je realiseren door een serre aan je huis te bouwen. Een serre kun je het beste plaatsen aan de meest zonnige kant van het huis. Dan kun je het meest genieten van de lichtinval in je woning. Wie weet kun je nu eindelijk een vleugel kwijt in je huis!

Voorbereidingen

Voordat je een serre gaat bouwen aan je woning is het belangrijk dat je een aantal zaken goed regelt. Zo moet je een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Ook het regelen van een goede aannemer is belangrijk. Laat vooraf een offerte opmaken en kies daarnaast voor een aannemer die een totaalprijs berekent. Wanneer je kiest voor een uurtarief en de werkzaamheden lopen mogelijk op, dan kun je met flinke bijkomende kosten te maken krijgen.

De fundering van de serre

Het materiaal dat je voor een serre nodig hebt, kun je gemakkelijk bij een bouwmarkt kopen. De fundering van een serre is belangrijk, maar deze hoeft niet zo zwaar te zijn als de rest van het huis. Daarom kun je ook kiezen voor een hangende serre. Langs de voet van de serre kun je dan roosters plaatsen of grind aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat een serre niet lang vochtig is na een regenbui.

Praktische tips voor het bouwen van een serre

Zorg voor een dakhelling van minimaal 15 graden. Water loopt er dan gemakkelijk vanaf. Kies voor een vloer die gemakkelijk verwarmd kan worden en zorg daarnaast voor een goede isolering tussen het huis en de serre. Wanneer je de serre gaat aansluiten op je woning, dan moet je geen zink of lood gebruiken. Je kunt beter elastische kit gebruiken.

Share.

About Author

Leave A Reply