In vrijwel ieder interieur is er wel een te vinden: een bureaulamp! Een praktisch item in huis. Maar dat niet alleen: je kunt er ook een stijlvol item van maken. Zo beleef je er immers alleen maar meer plezier aan! In deze blog laten we verschillende mooie varianten voorbij komen – kijk mee en leer.

De industriële lamp

We beginnen met een klassieker: de industriële lamp! Deze staande bureaulamp gaat al een hele tijd mee – maar is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. En dat is niet gek: dit tijdloze en tegelijkertijd strakke design past op ieder bureau. Je kan hier simpelweg niet de mist mee ingaan!

Liefst haal je een echte vintage bureaulamp in huis, of een tweedehands design bureaulamp. Maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe bureaulamp kopen – het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Eén ding is zeker: hier ga je jarenlang plezier aan beleven!
Stoer op tafel: de industriële bureaulamp

Een uniek onderstel

We zijn dol op een bureaulamp design met een look die nét even anders dan anders is. Zo kun je een bureaulamp zoeken met een uniek onderstel. Waar we vaak een rond onderstel zien, in dezelfde kleur en materiaal als de rest van de lamp, is er namelijk veel meer mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan mooie houten poten onder de lamp. Zo’n houten bureaulamp steelt echt de show! Ook hierbij geldt weer: dit ziet er enorm stijlvol uit – en kan jarenlang mee. Iets om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de juiste bureaulamp!
Tips om een unieke bureaulamp in huis te halen

Een lange bureaulamp

De klassieke bureaulamp is vaak best klein van formaat. Vaak zien we deze lamp voorbij komen in ongeveer één en dezelfde maat. Het is een tof idee om daarmee te spelen! Zo zien we hieronder een grote bureaulamp: dat valt meteen op.

En daar komt bij dat dit ook nog eens behoorlijk praktisch zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je ook soms in de hoogte werkt, en niet alleen achter je laptop zit. Zo kun je bijvoorbeeld goed zien wat je allemaal op je prikbord plakt – om maar een voorbeeld te noemen. Maak daar gebruik van!
Bureaulampen: zo kies je de juiste variant

Een bureaulamp met een twist

We sluiten af met een uniek idee voor de bureaulamp: ga voor de lamp met een twist! Laat hierbij je creativiteit de vrije loop: je kunt alles bedenken. Zo viel ons oog op een retro bureaulamp: de lava lamp! Het is even zoeken om er nog een te vinden, maar een eyecatcher op je bureau is het zeker.

Dit vormt ook een ideale manier om te spelen met kleur op je werktafel. Zo zien we al snel een witte bureaulamp of een bureaulamp zwart – maar er is meer dan dat! Maak er een vrolijke boel van: de lamp speelt daar zeker een rol in.
Terug van weggeweest: een lava lamp in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply