Bedrukkingen in je interieur zijn vaak best gewaagd. Wat volgens de een mooi is, vindt de ander spuuglelijk. Daarnaast is het natuurlijk ook de vraag wát je dat voor bedrukkingen gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een mooie foto of herinnering ophangen? Of ga je juist voor inspirerende teksten in huis? Hier vind je X tips om creatief te zijn met bedrukkingen in je interieur.

Tip 1: Foto’s aan de wand op bijzondere materialen

Vroeger zette iedereen ladingen met kleine fotootjes op het dressoir of werd de hele muur volgehangen. Tegenwoordig doen we dat niet meer, maar toch verdwijnen foto’s niet helemaal uit het interieur. In vrijwel elk type interieur passen wel persoonlijke foto’s, mits je kiest voor de goede afdrukmethode. Je hebt bijvoorbeeld deze methodes:

  • Afdrukken op hout, waarbij het hout door de foto heen schemert voor een rustiek effect
  • Plexiglas als basis, wat een strak en licht effect heeft
  • Het bekende afdrukken op canvas, voor een zachte look
  • Forex is een nieuw materiaal, wat een beetje lijkt op piepschuim met een gladde bovenlaag

Let wel bij het ophangen van de wanddecoratie of er speciale dingen zijn om rekening mee te houden. Dit kan per materiaal verschillen.

Tip 2: Muurteksten of fotobehang

Teksten kunnen prachtig in het interieur verwerkt worden. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een opvallende, grote muurtekst. Deze past ook goed in huis als je gaat minimaliseren en losse items zoveel mogelijk verwijderd. Je kunt de muurtekst zelf maken, maar meestal is het mooier om er een te bestellen. Je hebt dan altijd een perfecte en strakke afwerking. Veel ouders kiezen voor een muurtekst in de babykamer. Fotobehang is een andere optie die ook erg geliefd is. Er wordt dan meestal gekozen voor een afbeelding van een landschap of stadsgezicht, dat de hele muur vult.

Tip 3: Afdrukken op textiel

Je kunt foto’s en teksten ook afdrukken op textiel. Dit kan in principe met elk huishoudelijk textiel. Denk bijvoorbeeld aan theedoeken, een keukenschort of kussenslopen. Maar het is ook mogelijk met kleding. Het is bij de geboorte van een kindje bijvoorbeeld heel gaaf om een rompertje te bedrukken en deze als versiering op te hangen.

Tip 4: Fotoposters laten afdrukken

Fotoposters kunnen een prachtige eyecatcher zijn. Met name in kinder- en tienerkamers worden ze veel toegepast, maar ook in de rest van het interieur kunnen ze erg mooi zijn. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een foto van goede kwaliteit, omdat het vergroten de foto anders vaag maakt. Je kunt de fotoposter natuurlijk voorzien van een strakke lijst, maar het kan ook mooi zijn om hem juist niet te omlijsten en vrij te laten hangen.

Tip 5: Fotoboeken van bijzondere gebeurtenissen

Mensen hebben behoefte aan herinneringen. Het is niet voor niets dat vrijwel alle getrouwde stellen een fotoboek van hun trouwfoto’s laten maken. Dit kun je ook doen bij andere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een baby is het mooi om foto’s te maken van de eerste tijd samen of van de kraamperiode. Anderen maken een baby-fotoboek van het eerste jaar van het kindje. Ook bij het overlijden kan het mooi zijn om dierbare herinneringen vast te leggen. Geef de boeken een mooie plaats in huis, zodat ze altijd zichtbaar zijn.

Bedrukkingen in je interieur kunnen al snel wat teveel worden. Je moet er dus een beetje voorzichtig mee omgaan. Maar als je er creatief mee bent, kun je er wel op een prachtige manier gebruik van maken. Bijvoorbeeld door een grote foto op een bijzonder materiaal, die daardoor naadloos past in de rest van je interieur. Het hoeft niet eens duur te zijn om persoonlijke bedrukkingen op maat te laten maken. Bij Drukland vind je bijvoorbeeld al deze mogelijkheden – en nog veel meer!

 

Share.

About Author

Leave A Reply