De moderne inrichting kenmerkt zich door een strakke stijl en een opgeruimd huis. Er staan geen overbodige frutsels, maar het is er toch gezellig. Het moderne interieur is vooral ontstaan uit een wens naar een overzichtelijk huis waar je tot rust kunt komen. Dit vertaalt zich in strakke lijnen, gladde stoffen en het gebruik van op zijn hoogst twee kenmerkende kleuren. Wil jij ook een moderne inrichting in huis? Met deze tips creëer jij ook een moderne look in huis!

1. Passende raamdecoratie

Veel mensen onderschatten het belang van raamdecoratie. Dit is echter bepalend voor de sfeer in huis! Kies voor strakke raamdecoratie om de juiste uitstraling te krijgen. Met name rolgordijnen of duo rolgordijnen zijn hier geschikt voor. De rolgordijnen van rolgordijnwinkel.nl hebben precies de juiste look voor het moderne interieur.

2. Kies een of twee hoofdkleuren

Het moderne interieur krijgt zijn rustige uitstraling doordat er maar een of twee kleurelementen in zitten. Tegenwoordig wordt er vaak voor gekozen om een van de wanden in een bepaalde kleur te schilderen. Hierbij wordt gekozen voor zachte kleuren, bijvoorbeeld roze.

3. Gladde vloeren

Het is belangrijk om te kiezen voor gladde vloeren. Een tegelvloer of een tapijtvloer is in de moderne stijl niet echt een optie. Je kunt beter gaan voor een laminaatvloer of een gietvloer om de gewenste stijl en uitstraling te creëeren. Vooral een gietvloer zien we steeds vaker in het moderne interieur.

4. Gesloten kasten

De moderne look is gebaseerd op een rustige en strakke uitstraling. Het is dus belangrijk dat er niet teveel items in het zicht worden geplaatst. Gesloten kasten zijn een must: hier kun je allerlei losse spullen uit het zicht wegbergen zodat het er meteen een stuk netter en strakker uitziet.

5. Een sterke basis

Door de wanden, vloer, meubels en raamdecoratie goed in balans te kiezen, krijg je een sterke basis. Het huis ziet er op deze manier leeg, schoon en strak uit. Met een sterke basis creëer je het perfecte uitgangspunt voor je interieur. Pas als de basis goed is, kun je beginnen met de finishing touch.

6. Sfeer creëeren met plaids en kussens

Om toch wat gezelligheid en sfeer te creëeren, gebruik je plaids en/of kussens. Leg bijvoorbeeld een mooi opgevouwen, zachte plaid op de bank voor wat extra stijl. Dit zijn rustige decoraties die de moderne look behouden maar wel extra zachtheid en sfeer brengen.

7. Het kiezen van enkele decoraties

De truc om het interieur goed in stijl te krijgen is om te kiezen voor enkele opvallende decoraties. Populair zijn grote bloempotten met oversized planten, een groot en opvallend schilderij en dergelijke grote decoraties. Door het kiezen van veel kleine decoraties verlies je de moderne look en ziet de ruimte er snel weer rommelig uit.

Het inrichten van een modern huis kan soms lastig zijn. Echter, als je deze adviezen opvolgt krijg je het perfecte resultaat snel te pakken. Je maakt dan een mooie rustige basis, waarmee je nog alle kanten op kunt. Wist je trouwens dat de moderne inrichting heel goed te combineren is met de Scandinavische woonstijl? Daarmee krijg je een moderne stijl met een speels effect.

 

Share.

About Author

Leave A Reply