Niet iedereen is gezegend met een ruime badkamer met volop natuurlijk licht. De meeste huizen hebben een kleinere badkamer met weinig, of geen natuurlijke verlichting. Gelukkig zijn er wel meerdere slimme manieren om de hoeveelheid daglicht te beheersen in de badkamer. Met onderstaande tips zet je de natuurlijke verlichting naar eigen hand, en geef je de badkamer ook nog eens wat meer sfeer mee!

Subtiel verduisteren

We willen natuurlijk niet altijd overgoten in het natuurlijk licht in de badkuip stappen. Daarbij is wat privacy ook wel gewenst in ruimtes zoals de badkamer. Gordijnen maken de badkamer al snel een donkere, ongezellige ruimte. Door gebruik te maken van moderne oplossingen kun je de badkamer verduisteren, zonder al te veel daglicht te verliezen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zelfklevend, verblindend raamfolie. Hiermee zorg je in ieder geval dat je van buitenaf niet te zien bent. Maar om de ruimte nu ook subtiel te verduisteren kun je het beste gebruik maken van plisségordijnen. Deze gordijnen zorgen voor een zacht daglicht en zijn daarbij ook nog eens een echte aanvulling voor het interieur!

Subtiel verduisteren

Licht vermeerderen

Mocht je nu weinig daglicht in de badkamer hebben dan zijn er gelukkig trucs te gebruiken om de kamer meer te verlichten. Maak om te beginnen zoveel mogelijk gebruik van lichte witachtige kleuren om de ruimte op te lichten. Vervolgens kun je het natuurlijk licht gemakkelijk accentueren en zelfs vermeerderen. Dit doe je door gebruik te maken van spiegels. Gebruik zoveel mogelijk grote spiegels in een kleine badkamer, grotere accessoires en meubelstukken laten de ruimte groter lijken. Voor een normale tot grote badkamer kan het allemaal. Een mooie ronde spiegel boven de wastafel en een lange horizontale rechthoek aan de tegengestelde wand laten het natuurlijk licht door je badkamer vloeien. Daarbij ziet het er ook nog eens heel sfeervol uit.

Licht binnenlaten

Mocht je nu helemaal geen natuurlijk daglicht in de badkamer hebben, dan kan het snel wat onaangenaam voelen. Nu heb je verschillende mogelijkheden voor verschillend budget. Je kan bijvoorbeeld een dakraam laten maken voor een ideale lichtinval. Het licht van bovenaf zal de badkamer optimaal verlichten. Maar mocht dit nu niet helemaal binnen je budget passen, dan kun je het ook slim aanpakken. Maak bijvoorbeeld een kleine aanpassing aan de deur en voorzie deze van een raam aan de bovenkant. Via dit raam kan het natuurlijk licht van nabijgelegen kamers (waarschijnlijk vanuit de hal) door de spiegeltruc naar de badkamer gedraaid worden. Op die manier heb je toch je natuurlijk licht in de badkamer!

Daglicht badkamer

Share.

About Author

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

Leave A Reply