Energiegebruik op zonne-energie kent vele voordelen. De voordelen hebben vele mensen overgehaald om te kiezen voor zonnepanelen en zonneboilers. Hieronder lees je de 6 voordelen van zonne energie.

1. Besparen op je energierekening

Het grootste voordeel van zonnepanelen is toch de besparing op de energierekening. De besparingen stimuleren de meeste meerpersoonshuishoudens om te kiezen voor zonne-energie. Je bespaart op je jaarlijkse energierekening waarmee je in ongeveer 10 jaar de kosten van de zonnepanelen eruit hebt.

2. Steeds voordeliger

Toen het nog net op de markt was waren de zonnepanelen bijna niet te betalen voor de normale burgers. Tegenwoordig zijn zonnepanelen voor de gemiddelde burger te betalen waardoor ook zij steeds meer profiteren van de voordelen. Daarnaast koop je aan de hand van de grootte van jouw woning en energieverbruik (hoeveel mensen er wonen) zonnepanelen in. Dat kan al vanaf €4500 euro voor een set van 12 zonnepanelen!

3. Milieuvriendelijk

Voor iemand die om het milieu geeft is de zonnepaneel een oplossing. Namelijk bespaar je met één zonnepaneel van 250 Wp zo’n 100 kg CO2 uitstoot! Zonnepanelen produceren dus schone energie waarmee je het milieu helpt door minder CO2 uit te stoten die je normaal gesproken zou doen door gebruik te maken van gas of kolen. Je zorgt dus voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een win- win situatie.

Zonne energie

4. Vereist weinig onderhoud

Het fijne aan zonnepanelen zijn is dat ze weinig onderhoud vereisen. Het enige wat gedaan moet worden aan onderhoud is de jaarlijks (indien gewenst twee keer per jaar) een check of er geen vuil zit op de zonnepanelen. Daarnaast moeten ze gecheckt worden of ze niet beschadigd zijn.

Wanneer het regent spoelt de regen vaak het vuil of andere narigheid weg, maar zo’n check is zeker nodig om eventuele problemen tijdig op te sporen. Het doel is om de zonnepanelen duurzaam te houden en hun levensduur van 25 jaar te laten halen.

5. Lange levensduur

Zonnepanelen zien er over het algemeen kwetsbaar uit. Echter klopt dat niet, want zonnepanelen kunnen zeker tegen een stootje. Zonnepanelen maken verschillende weersomstandigheden mee en blijven (hopelijk) liggen waar ze moeten liggen. De zonnepanelen zijn dus niet kwetsbaar. Dit komt doordat zonnepanelen geen losse onderdelen hebben.

De zonnepanelen van tegenwoordig hebben een levensduur van 25 jaar. De meeste huishoudens verdienen de kosten van aanschaf met 10 jaar terug. Als je zonnepaneel dus de levensduur van 25 jaar gaat halen profiteer je na die 10 jaar nog 15 jaar van extra veel besparing!

6. Hogere woningwaarde

Een woning met zonnepanelen is extra aantrekkelijk voor kopers. Wie zou niet willen besparen op de energierekening bij de aanschaf van een nieuw huis? Je woning wordt dus aantrekkelijker wanneer je de woningmarkt opgaat. Het zou vreemd zijn, maar het kan voorkomen dat de nieuwe kopers geen interesse hebben in jouw zonnepanelen. Geen probleem, want je kunt je zonnepanelen gewoon meeverhuizen naar je nieuwe woning!

Share.

About Author

Leave A Reply