Het vormt een behoorlijke verandering in je leven: het krijgen van kinderen. Heel leuk natuurlijk, maar ook iets waarbij je je leven opnieuw moet inrichten. Zo ook in je interieur! Want waar eerst alles meestal netjes aan kant was, en je de boel goed bijhield, is dat waarschijnlijk veranderd sinds je kinderen er zijn. Hoe zorg je voor de juiste balans in huis? In deze blog delen we tips en tricks.

Een deel van het speelgoed in huis

Hoewel je misschien het liefst hebt dat er helemaal geen speelgoed in de woonkamer rondslingert, is dat moeilijk te verwezenlijken. Je kind heeft immers ook speelruimte nodig – het is zonde om daar niet aan toe te geven. Zoals de titel van deze blog al zegt: voor zowel jou als je kids een happy home.

Wél kun je zorgen dat er niet te veel speelgoed ligt, overal in je woning. Spreek bijvoorbeeld met je kind af dat er een bepaald aantal speelgoed-items per ruimte aanwezig mag zijn. Zo zorg je voor een grens die voor iedereen duidelijk is – een heldere regel!
De balans vinden: zowel voor jou als je kids een happy home

Iedereen een eigen plekje

Het is ook een idee om iedereen een eigen plekje te geven: iedereen in het gezin krijgt een eigen hoekje in huis, waar hij of zij alle ruimte heeft. Dat betekent voor je kids dat ze daar hun speelgoed kwijt kunnen. En andersom betekent het voor jou dat het speelgoed niet in jouw hoekje terecht komt. Ideaal!

Dat voorkomt de nodige irritaties: dat plekje waar je graag zo lekker op de bank ligt, zit niet langer zomaar helemaal vol met speelgoed. Met deze duidelijke regel is dat voortaan verleden tijd. Het vergt misschien wat oefening tot de regel helemaal ingebakken is, maar als het eenmaal zover is – dan ben je blij dat je ‘m hebt ingesteld!
Een gelukkig huis voor zowel jou als je kinderen

Opruimen op vaste momenten

Het klinkt misschien heel suf en streng, maar werkt toch echt: zorg dat je opruimt op vaste tijden. Kies bijvoorbeeld een bepaalde dag in de week uit waarop je een grondige schoonmaak houdt. Of zorg juist dat je iedere avond op een bepaald tijdstip even door het huis gaat. Als je je daaraan houdt, merk je al snel dat het een stuk netter wordt. Score!

Het is een gewoonte die je jezelf moet aanleren: daar gaat dus best even wat tijd in zitten. Gun jezelf die tijd – misschien dat je in het begin geen zin hebt in dit ritme, maar na een bepaalde periode gaat het vrijwel automatisch. En dat voelt goed!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply