Heb jij het geluk dat je over een ruime plek om te eten beschikt in huis – misschien zelfs wel een heuse eetkamer? Wat een heerlijk gevoel! Daarbij is het natuurlijk ook zaak om wat moois te maken van de inrichting van de eetruimte: alleen op die manier kun je hier optimaal genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bank in de eetkamer? Weer eens iets anders dan de stoelen aan de tafel – en ook nog eens ontzettend gezellig. In deze blog delen we voorbeelden en inspiratie met je.

De stoelen en de bank in een stijl

Hoewel je er natuurlijk voor kunt gaan om alleen een bank naast de eettafel te plaatsen, is het ook een optie om voor zowel de bank als voor stoelen te gaan. Ideaal voor wie niet kan kiezen! Zo heb je de mogelijkheid om iedere dag weer opnieuw je favoriete zitplek uit te kiezen. Als je wat meer wilt loungen, plof je op de bank neer. En als je juist rechtop wilt zitten voor een serieus gesprek, ga je op een stoel zitten.

Maar dat niet alleen: het is ook nog eens een fraaie toevoeging aan de eetkamer. Zeker als je er daarbij voor kiest om de stoelen en de bank in de ruimte goed op elkaar aan te laten sluiten. Haal dus het liefst varianten in huis die eenzelfde design hebben! Lukt dat niet? Dan kom je al een heel eind door te gaan voor een set in dezelfde kleur, dezelfde vorm of hetzelfde materiaal. Het is misschien even puzzelen, maar het resultaat mag er zijn: een eetkamer die er knus en toch strak uitziet!
De bank in de eetkamer: in dezelfde stijl als de stoelen

De bank als verlengde van de tafel

Je kunt er dus voor kiezen om de stoelen en de bank op elkaar af te stemmen, zoals hierboven werd omschreven. Maar er is meer mogelijk: je kunt de bank in de eetkamer ook juist eenzelfde look als de tafel toekennen! Dat geeft toch meteen weer een ander effect, maar zorgt er nog altijd voor dat de boel in evenwicht blijft.

Zo zien we hieronder dat de tafel en de bank dezelfde kleur hebben en beiden van hout zijn gemaakt, terwijl de stoelen een totaal andere look kennen. Zo lijkt de bank dus beste maatjes met de tafel in plaats van de stoelen – wat voor een speels geheel zorgt. En hoewel de stoelen zo’n ander uiterlijk hebben, past het geheel alsnog heel goed bij elkaar. De afstemming is daarbij van groot belang!
Een nieuwe look in de eetruimte: ga voor een bank

Eenvoudig design: haal de picknick-look naar binnen

Of je nu de bank op de stoelen of op de tafel afstemt: ook de look van de bank zelf is belangrijk! Een variant waar wij bijvoorbeeld dol op zijn, is de picknick-look. Alsof je een beetje van buiten naar binnen haalt! Zeker ideaal wanneer je bijvoorbeeld niet zo’n grote tuin tot je beschikking hebt.

Daar komt nog een ander voordeel bij: een picknicktafel en -banken blijven binnen veel langer netjes dan buiten. Zo kun je dus des te langer genieten van deze knusse en huiselijke look: toch wel wat een picknickset voor ons betekent. Gooi er wat lekkere kussens op, en je bank in de eetkamer zit als nooit tevoren.
Haal de picknick look in huis in de eetkamer

De ultieme minimalistische look

Naast de picknick-look zijn we ook fan van de minimalistische bank in de eetkamer. Hiermee haal je het robuuste idee van de bank weg, en maak je er juist een sierlijk meubelstuk van. Met name ideaal wanneer je eetruimte niet zo groot van formaat is!

Het idee van dit design is dus eigenlijk simpel: houd het zo basic mogelijk. Op onderstaand beeld zien we dat met minimalistische banken gebeuren. En dat oogt nog altijd fraai! Ook komt er iets leuks bij kijken: door het simpel te houden, kun je extra uit je dak gaan met accessoires! Om de boel helemaal af te maken.
De bank in de eetkamer: voorbeelden en inspiratie voor een minimalistisch design

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply