Een vloer of terras met een houten uitstraling zorgt voor veel warmte in en rondom een huis. Een echte houten vloer is prachtig, maar vraagt om het nodige onderhoud. Ook zijn houten vlonders buiten prachtig, maar zullen na verloop van jaren flink verweren. De perfecte oplossing is een houtlook tegel! Wat zijn de voordelen van een houtlook tegel en waar moet je op letten wanneer je een houtlook tegel wilt kopen? Wij vertellen er meer over in deze blog!

Houtlook tegels zijn machinaal vervaardigd en verkrijgbaar in tal van kleuren en afmetingen. De houtlook tegel is al enige tijd niet meer weg te denken uit het tegelassortiment. De houtlook tegel is verkrijgbaar voor buiten én voor binnen. We zien ook vaak dat een houtlook vloertegel doorgelegd wordt naar buiten. Zo ontstaat er een mooi geheel. Door de jaren heen zijn de prints steeds mooier geworden, waardoor een houtlook tegel nauwelijks nog te onderscheiden is van een echte houten vloer. Niet alleen de uitstraling is een reden om te kiezen voor een houtlook tegel, het heeft ook diverse praktische voordelen:

  • Onderhoudsarm

Een keramische houtlook tegel is machinaal vervaardigd en hoeft daarom niet jaarlijks behandeld te worden. De tegels kunnen met water en eventueel met schoonmaakmiddel gereinigd worden.

  • Krasbestendig

Een houtlook tegel is extreem hard waardoor het materiaal niet gevoelig is voor krassen en slijten. Een keramische tegel blijft zijn oorspronkelijk uitstraling behouden.

  • Niet vlekgevoelig

Een keramische houtlook tegel is niet gevoelig voor vlekken die ontstaan door zuurhoudende middelen of vetten. Dit is bij een echte houten vloer wél het geval. Het is dan nodig om een vloer te behandelen, maar dit proces dient jaarlijks (of vaker) herhaald te worden. Dit betekent weinig tot geen onderhoud én geen extra kosten voor het behandelen van de houten vloer. Een houtlook tegel is dus ook kostenbesparend.

  • Antislip

De meeste houtlook vloertegels zijn antislip, dit kun je controleren door naar de R-waarde te vragen van de betreffende tegel. Een tegel met een R-waarde van 11 of 12 wordt beschouwd als een antislip tegel. De meeste keramische houtlook terrastegels zijn antislip omdat ze in combinatie met water glad kunnen zijn buiten.

  • Niet te onderscheiden

Prints worden steeds echter doordat de nieuwe technologieën toegepast worden. Er worden voelbare groeven gemaakt in de ontwerpen zodat het nog meer lijkt om een echte houten vloer.

Het aanbod keramische houtlook tegels voor binnen en buiten is heel uitgebreid, dit kan het ook lastig maken om de juiste tegel te vinden. Je kunt bij Totaaltegel terecht voor mooie en kwalitatief hoogwaardige houtlook tegels voor zowel binnen als buiten. In de showroom en showtuin worden de producten gepresenteerd en ben je welkom voor een persoonlijk en transparant advies. De houtlook tegels zijn afkomstig uit fabrieken in Italië en Spanje.

Share.

About Author

Leave A Reply