Soms heeft niet alleen de binnenkant van je huis, maar ook de buitenkant een opfrisbeurt nodig. Na een tijdje ziet het schilderwerk er niet meer zo strak uit en hebben ook de plantjes het niet overleefd. Door een paar belangrijke punten aan te pakken, fleur je de buitenkant weer helemaal op. Hoe? Lees onze tips in dit artikel!

Planten

Vervang alle dode planten en bloemen die zijn vergaan. Niets ziet er zo somber uit als hangende en verschrompelde plantjes. Schaf nieuwe struikjes aan en verzorg deze goed. Of koop een paar mooie plantenbakken die je tegen de muur aanzet of kunt ophangen. Met wat extra groen en kleurige bloemen is de buitenkant van je huis meteen opgefleurd!

Stucen

Is de gevel niet meer mooi of ontstaan er scheurtjes in de muur? Laat dan de buitenmuur stucen. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar het is ook nog eens beter voor je huis. Een gestucte muur is namelijk vochtwerend. Er zijn verschillende manieren om het stucwerk af te werken. Dit kan heel glad of met een ruwe structuur. Kijk wat het beste past bij jouw huis en je eigen smaak.

Buitenmuur stucen

Schilderen

Als nieuw stucwerk niet nodig is, dan kun je ook kiezen voor een likje verf. Geef de vieze muur weer een nette witte kleur of ga eens voor een andere tint. Vergeet vooral niet om ook de kozijnen aan te pakken! Na het schilderen ziet alles er weer als nieuw uit.

Luiken

Versier de gevel met een paar nieuwe luiken. Er zijn types voor elke stijl. Van traditionele houten luiken tot een modern exemplaar van kunststof. Het geeft je woning een echte upgrade! Daarnaast zorgen raamluiken voor extra isolatie en bieden ze meer privacy.

Schutting

Wil je eens wat anders met de kale buitenmuur die aan de tuin grenst? Plaats er een schutting voor! Hiermee camoufleer je op een makkelijke manier een lelijke of saaie muur. Kies voor een natuurlijk materiaal of plaats een soort rasterwerk. Hier kun je een mooie klimplant tegenaan zetten. Zo creƫer je zelf een groene schutting!

Wanddecoratie

Ook leuk voor in de tuin: wanddecoratie! Er zijn veel posters en doeken die speciaal voor buiten worden gemaakt. Dit is een hele simpele manier om de buitenmuur op te fleuren! Misschien heb je wel een leuke vakantiefoto die je groot kunt laten afdrukken. Of kies bijvoorbeeld een afbeelding van een magische botanische tuin. Alles is mogelijk!

Share.

About Author

Leave A Reply