Ben je toe aan een nieuwe look in de keuken? Yes, zo horen we dat graag! Misschien is dit wel het ideale moment om eens te kiezen voor een heel moderne look. Zo zien we vandaag de dag de trend voorbij komen van de donkere keuken. Iets waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken, maar wat er in werkelijkheid beeldschoon uitziet. Lees snel verder voor meer inspiratie.

Een zwart aanrechtblad

We beginnen de look bij het oppervlakte waarop wordt gewerkt in de keuken: het aanrechtblad. Grote kans dat deze momenteel een lichte tint heeft in je keuken. Niets mis mee natuurlijk, maar lijkt een donker aanrechtblad je niet een tikkeltje stijlvoller en chiquer? Dat is precies waar we voor willen gaan met de donkere keuken.

Durf dan ook uit te pakken met een donkerkleurig aanrechtblad. Het lijkt misschien een grote stap, maar als het blad er eenmaal op zit, kom je er snel genoeg achter dat dit alleen maar positieve gevolgen heeft voor je keuken. Mocht je de kleur zwart echt te donker vinden, ga dan voor bijvoorbeeld donkergrijs of diepblauw.
Ga voor een donker aanrechtblad in de keuken

Zwarte keukenkasten aan de muur

De tweede stap is de keus voor zwarte keukenkasten. Dit is misschien nog redelijk eenvoudig te verwezenlijken: in principe kun je met een pot verf aan de slag en deze make-over is gerealiseerd. Ook een idee dus als je niet een hele verbouwing wil beginnen, maar toch de look van de donkere keuken terug wil laten komen.

Het gaat hierbij om een wat grote oppervlakte dan het aanrechtblad: dit maak de keuken natuurlijk meteen een stukje donkerder. Je kunt ook gaan voor een combinatie – wat overigens geldt voor alle ideeën uit deze blog. Maak het zo donker in de keuken als je zelf wilt.
De donkere keuken: stijlvol en modern

Combineer donker met licht

Om nog even terug te komen op het idee om het zo donker in de keuken te maken als je zelf wilt: donker combineren met licht werkt ook goed. Dat zorgt voor een spannend contrast in de ruimte – perfect als je wilt dat deze opvalt.

Hoe je voor de combinatie gaat? Er zijn een boel opties mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor donkere keukenkasten tegen de muren, maar zorg dat de muur erachter een lichte kleur behoudt. Of draai deze combinatie juist om – het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Grote kans in ieder geval dat het scheelt in de moeite die je moet nemen voor de verbouwing: ook nog eens een voordeel dat hierbij komt kijken!
Combineer donker met licht in de keuken

De donkere muur in de keuken

Naast het donkere aanrechtblad of de donkere keukenkasten, kun je dus ook juist gaan voor een donkere muur in de keuken – iets wat we hierbij nog eens extra benoemen. Zo zien we op de afbeelding hieronder een prachtige zwartkleurige tegelmuur: dat ziet er toch enorm stijlvol uit?

Maar niet alleen tegels zijn een mogelijkheid, je kunt ook gaan voor een zwarte laag verf. En ook hier geldt weer: zwart is niet de enige kleur waaruit je te kiezen hebt. Ook andere diepe tinten zijn een beeldschone optie. Hoe dan ook ga je met de donkere keuken voor klasse en stijl!
Stijlvol: de donkere muur in de keuken

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply