Licht en lichtinval: het zijn belangrijke zaken in huis. En hoewel we natuurlijk ramen in huis hebben die daarvoor zorgen, is ook de glazen deur een plaatje. Niet ter vervanging van dat raam, maar als extraatje. Voor een fraaie look in je woning! In deze blog geven we verschillende voorbeelden: lees verder.

Glas in de voordeur

We beginnen aan de voorkant van het huis: ga voor glas in de voordeur! Waar voordeuren vaak een gesloten look kennen, en bijvoorbeeld helemaal van hout zijn gemaakt, heb je ook de mogelijkheid om er stevig glas in te zetten. Dat geeft een open look: zo voelt het meteen als thuiskomen in huis.

Je hebt verschillende mogelijkheden: van een klein raampje tot een groot stuk glas in de deur. Bedenk daarbij goed wat jij het mooist vindt staan – dat is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen.
De glazen deur in huis: voorbeelden en inspiratie

Tussen de verschillende kamers

Niet alleen naar buiten toe ziet een deur met glas er mooi uit – ook glazen binnendeuren zijn een plaatje. In de meeste woningen zijn de deuren tussen de ruimtes zonder glas: ze zijn bijvoorbeeld helemaal van hout. En hoewel dat bij sommige ruimtes wenselijk is, denk aan de badkamer of het toilet, is dat misschien niet overal zo.

Heb je bijvoorbeeld een deur van de hal naar de woonkamer, of van de eetkamer naar de woonkamer? Daar is het al snel fraai om juist voor een open look te kiezen! De belangrijkste reden hiervoor is dat de binnendeur met glas voor een ruimtelijkere look zorgt. En zo lijkt je huis dus ruimer! Je kunt namelijk verder kijken – waardoor je oog eigenlijk wordt misleid. Ideaal!

De deur naar de achtertuin

Waar we het al hadden over de voordeur met glas, is het ook een idee om de deur naar de achtertuin in glas in huis te halen. Zeker als deze zich meteen aan de woonkamer bevindt, is dit een mooi plan. Zo versterken raam en deur elkaar namelijk: je gaat voor een grote, glazen wand met een mooi uitzicht naar buiten toe.

Maar ook als de achterdeur via een gang bereikt wordt, geeft glas een goed uitzicht. En waar zo’n gang anders maar krap en gesloten lijkt, heb je zo juist te mogelijkheid om een blik naar buiten te werpen.
Fraai: veel glas in huis

In de serre

Heb je een serre in huis? Ook dan is het een prachtig idee om met een glazen deur te werken! Ook hierbij geldt weer dat er waarschijnlijk al een hoop ramen in de serre te vinden zijn – om zoveel mogelijk licht en warmte te vinden.

Trek dat idee door in de toegangsdeur van de serre. Dat zorgt voor een look die volledig aansluit: ramen en deur passen zo uitstekend bij elkaar. En dat zorgt alleen maar voor een vergroting van de ontspanning die de serre biedt.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply