In iedere woning is er wel een te vinden: een kast! Dit is een essentieel onderdeel in huis, allereerst natuurlijk vanwege een praktisch doel. Je wilt er immers je spullen in kwijt! Maar dat is niet alles: een kast kan ook een stijlvol meubelstuk vormen in je woning. Daarbij zijn we met name dol op de houten kast, waar we in deze blog verschillende fraaie ideeën van laten zien.

Een klassiek dressoir

We beginnen met een houten kast die al jaren en jaren meegaat – en nog altijd goed werkt in huis: een klassiek dressoir. Wij durven zelfs te stellen dat deze variant nooit uit zal raken. Steeds komt deze kast, bijvoorbeeld in de vorm van een houten tv-kast of een houten ladekast, weer in een nieuw jasje terug: dat maakt dat de kast verrassend en trendy blijft.

Deze houten kast in de woonkamer past dan ook in ieder interieur: van een landelijk tot een modern interieur. Je kunt deze kast op verschillende manieren stylen. Ga je bijvoorbeeld voor een lik verf of juist liever niet? En als je de kast in een kleur schildert, is dat dan een lichte of een donkere kleur? Het kan namelijk allemaal – zowel een zwarte houten kast als een witte houten kast staat beeldschoon. Kortom: genoeg vragen om bij stil te staan!
De houten kast: mooie voorbeelden

De open kast met verschillende vakjes

Van een dichte kast gaan we naar een houten open kast: ook prachtig in een woning. Daarbij is het wel zaak om je er bewust van te zijn dat dit een stuk drukker en opvallender oogt – het is maar net wat je mooi vindt in huis. Geen probleem voor jou? Dan past dit idee bij jou!

Kijk maar eens op onderstaand beeld: de verschillende vakken maken dat de kast speels oogt. En je kunt hier van alles in kwijt! Maak er bijvoorbeeld een houten boekenkast van, of zet er juist verschillende accessoires in. Deze kast is ook perfect voor de makers onder ons: steek de handen uit de mouwen en bouw er zelf een! Dat kan bijvoorbeeld ook een DIY project met pallets worden.
Ga zelf aan de slag: zo maak je een houten kast

De vintage houten kast

Waar we het al hadden over een DIY project, kun je juist ook een andere richting uitgaan: haal een vintage kast in huis! Ook dat brengt sfeer en een uniek uiterlijk met zich mee – zo laat je de kast echt een hoofdrol spelen in huis.

Vintage kasten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: denk bijvoorbeeld aan een oude medicijn- of kruidenkast. Of ga voor een houten industriële kast: die zijn er ook tweedehands te vinden. Wij vinden in ieder geval de massief houten kast het mooist in de categorie van vintage kasten – en daar zijn er meer dan genoeg van te vinden. Dat straalt echt een stoere sfeer uit!
Prachtig: de vintage kast van hout in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply