zon schijnt, sfeer en warmte tijdens de winter en privacy wanneer je er behoefte aan hebt. Rolgordijnen geven je alle vrijheid en alle mogelijkheden die je maar kan wensen wanneer het om raamdecoratie gaat. Daarnaast kun je rolgordijnen ook nog eens op zo’n manier uitkiezen, dat ze je interieur een echte boost geven. Hoe je de juiste rolgordijnen voor iedere ruimte in je woning kiest, lees je hier!

De woonkamer

Zeker in een ruimte als de woonkamer zijn rolgordijnen geen overbodige luxe. Kijk eens rond in je woonkamer: welke elementen zie je het meeste terugkomen? Heb je een erg uitgesproken interieurstijl dan wordt de keuze natuurlijk makkelijk, maar met een minder duidelijke stijl, kan het soms lastig kiezen zijn. Maak je gebruik van veel kleuraccenten, pas de rolgordijnen dan binnen dit kleurenschema. Heb je juist een heel specifieke interieurstijl, dan pas je juist daarop aan. Een industrieel of modern interieur doet het goed met neutrale kleuren zoals asgrijs, terwijl een landelijk of klassiek interieur juist weer ontzettend goed wegkomt met warme kleuren zoals donker oranje, of rood.

De slaapkamer

Vooral in de slaapkamer mogen veel neutrale kleuren gebruikt worden: het is nu eenmaal de ruimte waar je tot rust komt na een lange, drukke dag. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met eventuele kleuraccenten. Heb je bijvoorbeeld veel paarse accenten in de slaapkamer, dan mogen de rolgordijnen gerust een zachte paarse tint hebben. Over het algemeen doen neutrale zandkleuren, en andere zachte, warme kleuren het erg goed in de slaapkamer. Denk hierbij aan zacht geel, bruin, of zelfs gewoon wit. Probeer knallende kleuren en patronen zoveel mogelijk te vermijden.Rolgordijnen slaapkamer

De kinderkamer

In de kinderkamer mag je daarentegen helemaal uitpakken. Neem de kleintjes eventueel mee naar de winkel zodat ze zelf een patroon kunnen kiezen dat ze leuk vinden. Een stoere jongenskamer doet het goed met kleuren als blauw en donkergrijs, of toffe patroontjes van hun favoriete superhelden. Een meisjeskamer vraagt vaak om zachtere kleuren, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn.

De keuken

De keuken is een ruimte apart. De rolgordijnen moeten namelijk niet alleen bij het interieur passen en rustgevend zijn, ze moeten ook bestand zijn tegen eventuele vlekken. Heldere Witte rolgordijnen zijn bijvoorbeeld niet direct de meest slimme optie wanneer ze dicht bij het aanrecht of fornuis hangen. Je kan er in de keuken ook voor kiezen om de rolgordijnen te vervangen voor glasfolie: net zo effectief, en minder gevoelig voor vetvlekken.

Share.

About Author

Leave A Reply