Hoewel we vandaag de dag natuurlijk gewoon even op onze telefoon kunnen kijken hoe laat het is, zijn wij nog altijd fan van de klok in huis. Het is nu eenmaal een sfeervol en mooi accessoire in de kamer! Gelukkig is de klok eigenlijk nooit uit de mode geraakt, en kun je ‘m zeker nog altijd een plek geven in je woning. In deze blog bekijk je de prachtigste voorbeelden van de klok in huis!

Meerdere klokken naast elkaar

Laten we maar meteen uitpakken met meerdere klokken in huis aan de muur. Klinkt je misschien vreemd in de oren? Kijk maar eens op het beeld hieronder: dit zorgt voor een beeldschone versiering van de wand. Wat daarbij ook meteen handig is: je hoeft je niet meer bezig te houden met andere decoratie aan de wand. Kun je bijvoorbeeld niet kiezen welk schilderij je zou willen hebben? Geen probleem meer voor jou!

Wat er nu ook zo leuk is aan meerdere klokken aan de muur? Dat je de tijd van verschillende werelddelen kunt instellen. Ideaal dus als je een ware reiziger bent! Zo voel je je altijd nog een beetje op vakantie, ook in je eigen huis. Zet er bijvoorbeeld in tekst boven naar welk werelddeel je kijkt. Gegarandeerd plezier!
Uniek: meerdere klokken naast elkaar in de woonkamer

Geen cijfers, maar letters

Een origineel idee? Ga niet voor een klok waar cijfers op staan, maar juist letters. Dat zien we niet vaak! Zo creëer je dus echt iets speciaals voor aan de muur. Ga voor een lettertype dat je mooi vindt, en ophangen maar!

Op het beeld hieronder is voor een middenweg gekozen: aan de ene kant zien we cijfers, aan de andere kant letters. Dat is zeker een leuke manier om te spelen met de look van de klok! Perfect dus als je wilt gaan voor iets unieks.
Het gaat om de details: een unieke klok aan de muur

De enorme klok: neem de hele muur in beslag

De volgende klok is er een die gezien mag worden – hij neemt vrijwel de hele muur in beslag. Wauw! Dat ziet er natuurlijk hartstikke bijzonder uit. Normaal gezien is een klok een relatief klein accessoire, maar wie creatief is komt erachter dat er een hoop meer mogelijk is.

De muurschildering ernaast maakt de look helemaal compleet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze achter de wijzers terug te laten komen – om maar een voorbeeld te noemen. Of ga ook voor grote cijfers of letters op de muur. Het kan allemaal! In ieder geval geldt: hoe groter de klok, hoe meer deze opvalt.
De grote klok aan de wand: opvallend en uniek

De digitale klok in huis

Om nog een beetje bij de moderne tijd te blijven, sluiten we af met een idee voor een digitale klok in huis. Ook een look waar we van houden: zowel de analoge als de digitale klok kent prachtige uitwerkingen. En het voordeel aan de digitale versie? Dat het klok lezen alleen maar makkelijker wordt!

Hieronder zien we een mooi voorbeeld met een houten omlijsting. Zo ziet deze klok er naast modern ook nog eens enorm stijlvol en chique uit. Die werelden gaan prima samen. De hoogste tijd – haha – dus om jouw favoriete soort klok uit te zoeken, en je woning ermee te versieren! Zie de klok voortaan als een waardevol accessoire in huis.
Accessoire uitgelicht: de klok in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply