Hoewel het misschien een wat vreemd gegeven is en we het liever anders zouden zien, is het een feit dat onze huizen soms niet in de handigste constructies zijn gebouwd. Zo zijn lang niet altijd alle kamers vierkant of rechthoekig van aard – wat zorgt voor moeilijkheden bij de inrichting. Neem nu bijvoorbeeld de korte muur die in veel woningen voorkomt: vaak nét een wat onhandig hoekje. Maar met onze tips kom je hopelijk een heel eind!

Een klein bankje

De grote bank die je in de woonkamer hebt staan, neemt uiteraard behoorlijk wat ruimte in. Die kun je niet zomaar tegen een korte muur in huis plaatsen. Maar wat kun je dan vervolgens met een korte muur in je woonkamer? Dit kleinere stukje ruimte leent zich perfect voor een kleiner bankje, als toevoeging aan de grotere bank! Als je dat wat teveel van het goede vindt, kun je ook voor een fauteuil gaan: net zo goed een prachtige extra naast de bank.

Bevindt de korte muur zich precies in een onhandig hoekje, waardoor je vanuit daar bijvoorbeeld niet naar de televisie kunt kijken in de woonkamer? Dan is het natuurlijk zaak om een andere invulling te geven aan dit zithoekje. Maak er bijvoorbeeld een plek van om je even in terug te kunnen trekken, bijvoorbeeld met muziek of boeken!

De boekenkast

Over die boeken gesproken: je kunt natuurlijk ook een boekenkast tegen de korte muur plaatsen! Zeker als je voor een variant gaat waarbij je zelf de afmetingen kunt bepalen, of er zelfs zelf eentje besluit te maken, vormt dit een perfecte aansluiting op de korte muur. Je maakt ‘m zo immers precies passend! En als je daarbij ook goed in de hoogte werkt, zal je zien dat er behoorlijk wat boeken in kunnen worden geplaatst.

Aangezien de boekenkast op andere plekken in huis – aan de langere wanden – juist al snel in de weg lijkt te staan, is dit dus een ideale oplossing! Zeker met de juiste afmetingen laat je het lijken alsof de boekenkast en muur een match made in heaven zijn. Eindelijk een goede plek voor je boeken – met name ideaal voor echte verzamelaars.
De korte muur in huis: ideaal voor een boekenkast

Houtblokken voor je haardvuur

Of er nog meer items te bedenken zijn die je op maat kunt maken en zo een perfecte plek kunt geven aan de korte muur? Jazeker! Deze tip is voor iedereen die een haardvuur in huis heeft: ga voor een verzameling aan houtblokken aan deze wand. Het formaat hiervan kan immers vrijwel gelijk zijn aan het idee van de boekenkast – en dat past precies aan de korte muur!

Misschien nog wel meer dan voor boeken geldt bij houtblokken het idee dat je ze graag een beetje wilt verbergen. Ze hoeven immers geen centrale rol te spelen in je woonkamer. En door ze in een hoekje aan de korte wand te plaatsen, creëer je juist een sterker gevoel van gezelligheid.

Een verzameling aan accessoires

We sluiten af met het idee om accessoires aan de korte muur te hangen – om hier juist een plekje van te maken dat in de spotlights mag staan. Zie het een beetje als een kleine galerie in je woonkamer! Dat maakt de boel meteen bijzonder. Wat je aan de muur kwijt kunt? Dat is uiteraard aan jou. Maar om wat voorbeelden te noemen: van schilderijen tot souvenirs, en van foto’s tot prints.

Om helemaal aan te sluiten bij het idee van de galerie, doe je er goed aan om de lijsten in een rij op te hangen aan de muur – zowel in de lengte als in de breedte. Zo is er meteen een heleboel te vinden om naar te kijken! Wedden dat jij niet meer bent weg te slaan bij die korte muur in huis?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply