Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een watermatras. Het geeft een betere slaaphouding en ondersteunt het lichaam vanaf het hoofd tot aan de voeten. Welke lighouding je ook aanneemt, het watermatras neemt automatisch de lichaamsvorm aan. Hierdoor slaap je comfortabel en word je uitgerust wakker.

Het watermatras heeft een lange levensduur

Een gewoon matras moet elke 5 tot 10 jaar vervangen worden. Dit is niet het geval met het watermatras, dit gaat tot wel 20 jaar mee. Er zijn zelfs watermatrassen getest die tot 40 jaar meegaan. De investering verdient zich op korte termijn terug. De moderne watermatrassen zijn in aanschafprijs niet te veel duurder dan een gewoon matras.

Een watermatras is hygiënisch

Wist je dat er enkele miljoenen huisstofmijten in een normaal matras leven? Daarnaast trekt een doorsnee matras veel stof, zweet en bacteriën aan. Een watermatras is een stuk hygiënischer. Het is op een voor jou prettige temperatuur in te stellen. De warmte komt van onder, hierdoor ontstaat er geen condensatievocht in de kern. Minder zweten betekent ook minder aantrekking van bacteriën, schimmels en huisstofmijt.

Er wordt gewoon leidingwater in een watermatras gebruikt. Om de vorming van algen en bacteriën tegen te gaan wordt er een conditioner toegevoegd. Verversen van het water is alleen nodig bij verhuizing van het matras.

Zo sterk is een watermatras

Sommigen vragen zich af of een watermatras kan lekken, beschadigen of doorzakken. Watermatrassen zijn voorzien van stevige lasnaden en verstevigde hoeken. Dit verkleint de kans op lekkage, zelfs door een scherp voorwerp. Daarnaast is het watermatras voorzien van een veiligheidshoes, die ervoor zorgt dat het water bij een lekkage niet uit het bed loopt.

Voor kinderen is het erg aanlokkelijk om even op het watermatras te springen. Het matras kan extra belasting moeiteloos aan: het water verdeelt de belasting perfect. Het matras zakt niet door en vertoont geen extra slijtage.

Kies altijd voor een watermatras van hoge kwaliteit. Bekende merken leveren hoogwaardige watermatrassen met 10 jaar garantie op lasnaden en 2 jaar garantie op het verwarmingselement. Bovendien krijg je de mogelijkheid om het matras gedurende een periode uit te proberen.

Is het matras ondanks de dikke cover toch beschadigd? Met het bijgeleverde reparatiesetje kan het eenvoudig zelf gerepareerd worden.

Verwarmen van het matras

Het watermatras wordt verwarmd met een verwarmingsmat, deze is verbonden met een thermostaat. Het verwarmingselement is elektronisch beveiligd en veilig in gebruik. Het elektriciteitsverbruik ligt bij een softside waterbed op gemiddeld 1 kw/h per dag. Het is niet aan te raden om de verwarming uit te schakelen, ook niet in de zomer. Geadviseerd wordt om de watertemperatuur op minimaal 25 graden Celsius te houden.

Onderhoud watermatras

Houd het matras in perfecte conditie en verleng de levensduur. Met een waterbedconditioner en speciale watermatrasreiniger onderhoud je het matras op de juiste manier. Last van klotsend water? Een speciale waterbed ontluchtingspomp zorgt voor ontluchting, zodat het watermatras geen vervelende geluiden voortbrengt. Wie voor het juiste watermatras kiest en deze regelmatig onderhoud, is verzekerd van een langdurig en hoog slaapcomfort.

Share.

About Author

Leave A Reply