Hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om bezig te zijn met het inrichten van je interieur, zijn er ook een aantal zaken die helemaal fout kunnen gaan. Een mismatch maakt je huis er niet mooier op! Denk daarom altijd na voordat je stappen onderneemt. Lees, leer en voorkom: de meest gemaakte fouten in het interieur inrichten.

1. Kopen voor de verhuizing

Sta je zelfs nog voor de stap van het verhuizen? Ook dan is er al iets om je bewust van te zijn. De kans is groot dat je met je hoofd volop in de verhuizing zit. En alvast allerlei nieuwe spullen wilt inslaan. Nu of nooit, zegt je gevoel! Geloof ons maar: je kunt beter voor nooit gaan.

Het vooraf kopen van spullen pakt in de meeste gevallen net niet goed uit. Je kent je nieuwe woning immers nog niet goed genoeg om precies te weten wat hierin past. Zeker met dure aankopen kun je maar beter even wachten, om niet tegen teleurstellingen aan te lopen. Geduld is een schone zaak – en dat geldt in dit geval zeker voor het interieur!
Fouten bij het inrichten van je woning: van tevoren al teveel kopen

2. De kamer staat bomvol

Eén van de dingen die mis kunnen gaan bij het van tevoren kopen van spullen, maar net zo goed bij het kopen terwijl je er al woont, is het risico dat je kamer bomvol staat. Er zijn immers zóveel leuke meubelstukken en accessoires te vinden – die wil je het liefst allemaal in je bezit hebben.

De regel is echter: minder is meer! Je zult toch echt keuzes moeten maken, en alleen de items in huis moeten halen die je werkelijk nodig hebt. Laat dat kleine kastje, dat extra bijzettafeltje of die overbodige prullaria dus staan. Uiteindelijk wordt je interieur hier alleen maar mooier van. En voor je het weet ben je die items die je in de verleiding brachten alweer vergeten.
Ruimte besparen in je woning? Tip: haal niet teveel spullen in huis, zet je kamer niet propvol

3. Slechte verlichting

Overdag heb je niet zozeer verlichting nodig – wat er al snel voor zorgt dat je dit onderdeel van de inrichting vergeet. Maar ook ’s avonds wil je natuurlijk dat je woning er goed uitziet, evenals op sombere herfstdagen. Een lampenplan is daarom van groot belang!

Sta er echt bij stil of je gelukkig wordt van fel of juist minder scherp licht. En waar in je huis wil je die lampen precies plaatsen? Boven de eettafel, bij de bank en in de hal: om maar een paar essentiële plekken te noemen. Ten slotte is er natuurlijk de keus voor de designs van de lampen. Ga je voor strak en modern of juist liever landelijk en gezellig?
Maak een lampenplan en voorkom een van de meest gemaakte fouten in het interieur inrichten

4. Kleuren niet op elkaar afgestemd

Je kunt natuurlijk verschillende kleuren in je interieur verwerken – dat zorgt immers voor een vrolijk geheel. Maar wees je er wel van bewust dat deze kleuren op elkaar moeten zijn afgestemd. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de tint van je bank totaal niet staat bij de kleur op je muur. Laat tinten ook op meerdere plekken terugkomen: match bijvoorbeeld de kleur van je stoelen met je bijzettafel, of de tint van je bank met je accessoires!
Lees en leer: stem de kleuren in je interieur op elkaar af!

5. Een rommelige kastindeling

Als het gaat om een gesloten kast kun je natuurlijk nog wel het een en ander wegmoffelen achter de deurtjes. Niemand die het ziet! Al word je er zelf uiteindelijk niet zozeer gelukkig van… Maar zeker bij de open kasten die vandaag de dag zo populair zijn, waaronder de stellingkast en de vitrinekast, is het absoluut not done om een rommelige kastindeling te hebben. Dit zorgt voor chaos in huis!

De eerste stap is dus om erbij stil te staan of je überhaupt een kast als deze in huis wilt nemen. Sloddervossen kunnen dit misschien maar beter vermijden – om latere spijt te voorkomen. Mocht je er toch voor gaan, zorg dan voor een logische kastindeling. Zet spullen die bij elkaar passen samen: spullen die even hoog zijn, dezelfde vorm hebben of een gelijke kleur kennen. Alleen met een beetje structuur kan een kast als deze een mooie toevoeging aan je huis zijn.
De meest gemaakte fouten in het interieur inrichten: pas op voor de rommelige kast

Voorkomen! De meest gemaakte fouten in het interieur inrichten

De meest gemaakte fouten in het interieur inrichten zitten nu goed in je achterhoofd. Laat het dus niet gebeuren dat je ze maakt! Zo voorkom je echt de boosdoeners in je interieur. En maak je er juist een prachtige woning van!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply