Lampen in huis: ze dienen enerzijds een praktisch doel, maar vormen ook een mooie toevoeging aan je interieur! Mits je een stijlvolle lamp uitkiest – die past bij jou en je woning. In deze blog lichten we de mooiste vloerlampen uit. Naast de bank, het bed of de eettafel: waar je vloerlampen ook hebt staan, er zijn allerlei soorten en maten te vinden!

Klassiek met een kap

Wat betreft het design van een vloerlamp zijn we dol op het klassieke ontwerp: na jaren en jaren doet de klassieke lamp met een kap het nog altijd goed. Je raakt simpelweg niet uitgekeken op een lamp als deze! De klassieke vloerlamp is perfect als je op zoek bent naar een tijdloos en basic design – bijvoorbeeld passend bij een minimalistisch interieur.

Je kunt daarbij ook gaan voor een basic kleur: de vloerlamp in het zwart. Ook hiermee zit je simpelweg altijd goed: deze lamp hoef je waarschijnlijk nooit de deur uit te doen. Maar je kunt er juist ook voor kiezen om te spelen met de look – ga bijvoorbeeld voor een kap in een opvallende kleur als geel of roze.
De klassieke vloerlamp: altijd goed

Twee lampen

Mag de lamp van jou best wat opvallen? Dan kun je ervoor gaan om een variant te kiezen waar twee lampen aan zitten, op één frame. Dat pakt de aandacht! Kijk maar eens op het beeld hieronder: een uniek resultaat, waarbij duidelijk gespeeld is met de look.

Dit dient tegelijkertijd een praktisch doel: je krijgt zo meer licht uit je vloerlamp, zonder dat je er direct een feller lichtbolletje in hoeft te stoppen. Ideaal als je bijvoorbeeld graag leest ’s avonds – een vloerlamp als deze vormt een perfecte leeslamp. En ook nog eens een heel mooie!
De mooiste vloerlampen: voorbeelden en inspiratie

Opvallend frame

Niet alleen de bovenkant van de staande lamp is van belang, maar ook het frame waar de lampenkap aan bevestigd is. Denk hier dan ook over na voor je overgaat tot een vloerlamp kopen. Je kunt kiezen voor een opvallend frame – dat maakt de lamp bijzonder!

Werk hierbij bijvoorbeeld met verschillende materialen. Zo kun je een vloerlamp van hout combineren met marmer – om maar een voorbeeld te noemen. Of werk met verschillende kleuren, zoals we op het beeld hieronder zien. De lampenkap kun je daarbij best basic houden: het frame doet het werk.
Pak uit met de details in huis: een vloerlamp met een opvallend frame

Met een boog

Ben je op zoek naar een trendy vloerlamp? Daar sluiten we deze blog over vloerlampen inspiratie mee af! Kies in dat geval namelijk voor de lamp met een flinke boog in de vorm – waarbij de lamp als het ware over de bank heen buigt.

Het gaat hierbij om een grote lamp: hier moet dan ook wel genoeg plek voor zijn. Maar als je er de ruimte voor hebt, zorgt het voor een beeldschoon resultaat! Deze lamp valt behoorlijk op – en speelt zo echt een centrale rol in de woonkamer.
De mooiste vloerlampen: voorbeelden en inspiratie

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply