Naast het afkicken van het gebruik van de telefoon zien we vandaag de dag nog een andere trend: de televisiehoek het huis uit halen! Dat alles om maar minder afhankelijk te hoeven zijn van beeldschermen. Wat een vrijheid! Wat nu de voordelen zijn van het wegdoen van de televisie? Dat ontdek je in deze blog.

Een nieuwe hoek in huis

Als je de televisiehoek de deur uit doet, krijg je daar natuurlijk iets voor terug: nieuwe ruimte in je woning! Hoewel het misschien niet zoveel lijkt te schelen, een televisiemeubel en een beeldscherm minder in huis, pakt dat in werkelijkheid anders uit. Je woonkamer krijgt er namelijk direct een ruimtelijkere look van! En dat wordt gezien.

Wat daarbij komt kijken, is dat je nu andere spulletjes kwijt kunt in de hoek! Let er daarbij wel op om het niet meteen weer helemaal vol te zetten – dat kun je nu juist beter voorkomen. Maar een extra stoel en bijzettafeltje doen het beeldschoon in de hoek. Ook een idee: een haardvuur. Of wat dacht je van een paar extra planten in opvallende potten? Daar hebben we er immers nooit genoeg van in huis.
De televisiehoek het huis uit: daar krijg je nieuwe ruimte voor terug!

De ruimte voor een make-over

Ben je toe aan het helemaal anders maken van het interieur? Ook daar heb je de ruimte voor nu de televisiehoek het huis uit is. Sterker nog: waar de televisiehoek eerst al snel een belemmering vormde voor het inrichten van de woonkamer op een creatieve manier, komt dit probleem nu niet meer voor.

Zet dan ook heus de bank neer in die hoek die daar eerst niet geschikt voor was. Door je interieur op deze manier om te draaien, zorg je voor nieuwe energie in je woning. En dat is van tijd tot tijd natuurlijk hartstikke welkom! Laat je creativiteit de vrije loop – om tot het mooiste interieur te komen.
Doe het eens helemaal anders in je interieur: de televisiehoek het huis uit!

Iets nieuws om tegenaan te kijken

Het weghalen van de tv-hoek hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je tegen een lege muur moet aankijken. Dat zou maar wat zonde zijn. Zie het juist als een kans om iets nieuws aan de wand te plaatsen. Ook een traktatie voor het oog!

Zo kennen we allemaal wel het probleem van het op het oog hebben van een bepaald kunstwerk, maar er geen ruimte meer voor hebben in huis. Dat wordt natuurlijk wel anders met de vrije muur in je woning. Tijd om eindelijk die droom van een schilderij of foto op te hangen! Dat zorgt voor veel meer schoonheid in huis dan die televisie.
De televisiehoek het huis uit: ruimte voor iets nieuws aan de wand!

De televisiehoek het huis uit: meer gezelligheid in huis

Minder staren naar het beeldscherm betekent uiteraard al snel dat het gezelliger wordt in huis. Zo is er immers meer tijd voor een goed gesprek. Of speel weer eens een spelletje ’s avonds! Dat is heel wat anders dan het hangen voor de televisie, terwijl er eigenlijk toch niets leuks op te zien is. Eerlijk is eerlijk: op deze manier gaat het er vaker aan toe dan we zouden willen toegeven. Maar wie de televisiehoek het huis uit doet, is hier al snel vanaf. Yes!

Naast het minder doelloos televisiekijken heb je zo ook nog eens meer ruimte om gasten te ontvangen in je huis. Als de bank vol zit, kun je immers ook mensen kwijt op de stoelen die je nu in de hoek kunt plaatsen. En wie meer plaats heeft voor gasten en gezelligheid in huis, zal zien dat het ook daadwerkelijk leuker en eenvoudiger wordt om mensen over de vloer uit te nodigen. Op een boel mooie momenten – onafhankelijk van een beeldscherm!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply