Als een bank of stoel versleten is, snellen we meestal meteen naar een meubelwinkel, naar de woonboulevard of een webwinkel om een nieuwe te kopen. Maar wanneer is de bank of stoel nou echt versleten? En wanneer is het opnieuw (laten) stofferen van de bank of stoel de beste oplossing? Wij zetten de feiten voor je op een rijtje.

De redenen voor vernieuwing

Jouw bank of stoel kan om verschillende redenen aan vernieuwing toe zijn:

  • De meest voorkomende reden is slijtage. Slijtage door kinderen, huisdieren en zonlicht;
  • Heeft je bank of stoel een ouderwetste kleur, een ouderwets patroon of een ouderwets design die niet meer past bij de huidige interieurtrends? Ook dat kan een reden voor vernieuwing zijn;
  • Is de stijl van je interieur aan vernieuwing toe? Of ben jij gewoon toe aan iets anders? Dan bestaat de kans dat de bank of stoel in de huidige staat hier niet meer bij past.

Bovenstaande redenen hoeven helemaal niet te leiden tot het kopen van een nieuwe bank of stoel. Het opnieuw stofferen is dan ook een hele goede optie. Is je bank of stoel echt helemaal doorgezakt en zit deze niet meer fijn? Dan is een nieuwe kopen natuurlijk veel slimmer.

De voordelen van stofferen

Is je stoel of bank nog in een prima staat, op de bekleding na? En zit deze nog perfect? Kies er dan voor om uw stoel of bank te laten stofferen door een professionele partij als Habes Houten vloeren, meubelen, totaalinterieur.

De voordelen van stofferen:

  • Een bank of stoel opnieuw laten stofferen is een uitstekende investering. Op deze manier bespaar je namelijk de kosten op een nieuwe bank of stoel en kun je blijven genieten van je vertrouwde meubelstuk;
  • De keuze in kleuren, stoffen en soorten (kunst)leer is tegenwoordig eindeloos;
  • De stoel of bank ziet er weer uit als nieuw;
  • Je krijgt, net als bij een nieuw exemplaar, ook garantie op de stoffering en de vulling;
  • Ben je gehecht aan het meubelstuk, omdat deze bijvoorbeeld van je oma is geweest? Dan hoef je hier geen afscheid van te nemen. Je steekt het meubelstuk gewoon in een nieuw jasje.

2018: het jaar van de kwaliteitsstoffen

Wist je dat 2018 het jaar van de kwaliteitsstoffen is? Klassieke vormen en stoffen zien we dit jaar steeds vaker terug. Industrieel is nog steeds een grote trend. Populaire materialen hierbij zijn donker su├Ęde, bruin leer en grijze wol.

Share.

About Author

Leave A Reply