Een gemiddelde badkamer is zo’n 8 vierkante meter. Is die van jou een stukje groter? Dan heb je officieel een ruime badkamer. En daar mag je blij mee zijn! Zo’n grote ruimte heeft namelijk een hoop voordelen. Er zijn meer mogelijkheden en je kunt het lekker luxe inrichten.

Een inloopdouche

Denk bijvoorbeeld eens aan een grote inloopdouche! Het heeft een hele stijlvolle uitstraling, maar het is ook heel praktisch. Er is geen hoge drempel waar je overheen moet stappen. Hierdoor is het een stuk veiliger. Daarnaast kun je het makkelijk schoonmaken omdat er weinig hoekjes en randen zijn. Bij een normale douchebak is dit meer werk.

Een ligbad

In een ruime badkamer is er ook genoeg plek voor een ligbad. Natuurlijk kun je kiezen voor een normale badkuip, maar er zijn nog veel meer interessante opties! Wat denk je bijvoorbeeld van een whirlpool bad? Hierin kun je optimaal ontspannen na een lange dag. Of koop een echt pronkstuk: een vrijstaand design bad. Kies er eentje met strakke lijnen voor een minimalistische uitstraling. Is je badkamer groot, maar niet mega? Ga dan voor een half vrijstaand bad solid surface. Deze staat tegen een wand aan, maar ziet er nog net zo mooi uit.

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte kan nooit overbodig zijn. In een ruime badkamer kun je meer kasten kwijt. Hierdoor hoef je alle handdoeken niet in een andere kamer op te bergen en is er meer dan genoeg plek voor alle beauty- en verzorgingsproducten. Je zou zelfs nog leuke decoratie neer kunnen zetten! Echte beauty fans kunnen hun favoriete make-up uitstallen of een paar parfumflessen op een rijtje zetten. Zet er een paar (nep)kaarsen en een mooie plant naast en de ruimte is nog gezelliger!

Dubbele wastafel

Heb je de badkamer niet helemaal voor jezelf? Met een dubbele wastafel hoef je in ieder geval niet meer op elkaar te wachten! Er is genoeg ruimte voor iedereen om lekker zijn eigen ochtendritueel te volgen. Daarnaast heeft ieder zijn eigen plek voor alle spulletjes én ziet het er ook nog eens heel chic uit. Ga voor mooie design wastafels om een unieke look te creëren.

Luxe uitstraling

Uiteindelijk hebben al deze voordelen te maken met luxe. Door een groot ligbad of ruime inloopdouche aan te schaffen, krijgt de badkamer meteen een prachtige uitstraling. Maak het plaatje helemaal compleet met een nette afwerking, een fijne badmat, originele woonaccessoires en zorg voor een rustgevende sfeer.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply