De keuken speelt een steeds belangrijkere rol. Vooral wanneer je een open keuken hebt, dan is de keuken tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de leefomgeving. Een nadeel in de keuken zijn de kookdampen. In eerste instantie kan het lekker ruiken en wordt veel damp via de afzuiging afgevoerd. Maar na verloop van tijd zul je zien dat er vocht- en vetvlekken op het plafond verschijnen. Het schilderen van een keukenplafond is niet echt het leukste klusje en vooral omdat je het zult zien wanneer je enkel een bepaalde plek schildert. Je zult dus je volledige keukenplafond moeten schilderen. Dit kan veel gemakkelijker, met een veel beter resultaat door een spanplafond te laten plaatsen.

Wat zijn spanplafonds?

Een spanplafond wordt onder een bestaand plafond gemonteerd. Het is materiaal dat gebruikt wordt is kunststof. Tussen de echte plafonds en spanplafonds zit een lege ruimte. Dit is absoluut niet nadelig, want deze ruimte kan optimaal gebruikt worden voor allerlei toepassingen. Zo is er ruimte om isolatie aan te brengen, maar ook is verlichting met de bijbehorende kabels er onzichtbaar in weg te werken. Ook geluidsboxen, ventilators en afzuigsystemen zijn gemakkelijk onder spanplafonds weg te werken. Daarnaast heb je ongekende mogelijkheden om het uiterlijk van je spanplafond te bepalen. Mat, hoogglans, lichtdoorlatend en in vrijwel elke kleur of motief. Het is zelfs mogelijk om je favoriete foto erin te verwerken.

Voordelen van spanplafonds

  • Een spanplafond geeft een uitermate strak en egaal resultaat in je keuken. Geen aanzicht meer van een gebarsten plafond met vlekken of afbladderende verf.
  • Verlichting en luidsprekers kunnen prima in spanplafonds verwerkt worden op elke plek die je wenst.
  • Het plafond is bestand tegen vocht en is ook alg-, bacterie- en schimmelwerend.
  • Ontstaan er in je keuken toch vetvlekken aan het plafond dan is dit heel eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Onderhoud van je plafond wordt zo een fluitje van een cent.
  • Het aanbrengen van spanplafonds is binnen één dag gedaan. Je kunt zelfs je grootste meubels gewoon laten staan.
  • Ongekend aantal mogelijkheden in kleuren, motieven, maar ook vormen en hoogtes.

Overige eigenschappen spanplafond

Spanplafonds kun je door een expert eenvoudig laten installeren. Aan de randen van je keukenwanden wordt een speciaal klemsysteem aangebracht. Daartussen wordt dan heel strak het spanplafond gespannen. Je bepaald zelf waar je je verlichting wilt. Zo kun je in het plafond verlichting of geluidsboxen laten aanbrengen. Het spanplafond kun je nadien prima afwerken met speciale lijsten, zodat je een prachtige, nieuwe en naadloze keukenplafond krijgt.

Share.

About Author

Leave A Reply