Als je huis geen gevelisolatie heeft, verlies je veel warmte. Het gevolg is dat je verwarming vaker aan moet dan wanneer je wel over een goede gevelisolatie beschikt en je stookkosten dus hoger zullen zijn. Naast de kosten die je met gevelisolatie bespaard, biedt het nog een aantal voordelen. Wij zetten ze in dit artikel op een rijtje.

Wat is gevelisolatie?

Met gevelisolatie worden alle soorten muurisolatie bedoeld. Het is dus eigenlijk een soort overkoepelende term voor spouwmuurisolatie, buitenmuur isolatie en binnenmuur isolatie. De gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie is €15,- t/m €30,- per vierkante meter en de gemiddelde terugverdientijd is 3 tot 4 jaar. Voor buitenmuurisolatie is de gemiddelde prijs €100,- t/m €150,- per vierkante meter en is de terugverdientijd 13 tot 15 jaar. Voor binnenmuur isolatie zijn de kosten €50,- per vierkante meter en is de investering na 15 jaar terugverdiend.

Muur isolatie

De verschillende soorten gevelisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Hierbij maakt het isolatiebedrijf een aantal kleine gaten in de buitenmuur waar vervolgens het isolatiemateriaal in wordt gespoten. Deze vorm van gevelisolatie is het goedkoopst.

Bij buitenmuur isolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de gevel geplaatst. Na deze plaatsing wordt het netjes afgewerkt met gevelbekleding. Buitenmuur isolatie is de meeste efficiënte, maar ook de duurste vorm van gevelisolatie.

Bij binnenmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de wanden geplaatst. Vervolgens wordt dit aan de binnenkant van de woning netjes afgewerkt. Dit is niet de meest ideale vorm van gevelisolatie, omdat hierbij de woonoppervlakte van je huis kleiner wordt.

De voordelen van gevelisolatie

Gevelisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Zoals hierboven al beschreven zorgt het voor minder warmteverlies en een lagere energierekening. Ook wordt de wand beschermd tegen temperatuurverschillen en wordt schade door spanningsverschillen dus voorkomen. Daarnaast zorgt gevelisolatie ervoor dat warmte tijdens de zomer niet binnendringt en je woning dus langer koel blijft. Tot slot verminderd gevelisolatie geluidsoverlast, beschermd het tegen schimmelvorming en verhoogt het de waarde van je huis!

Share.

About Author

Leave A Reply