Het is geen geheim dat de zomer ons lievelingsseizoen is. En dat laten we dan ook maar al te graag blijken in ons interieur! En wat hier nu zo mooi aan is? Als het eens een dagje geen lekker weer is – we leven immers toch in een koud kikkerlandje –, dan kun je alsnog van de gevoelens van dit seizoen genieten thuis. Yes! Lees dus snel verder: tips & tricks voor de zomer in huis halen.

Bloemen: must-haves

De eerste tip lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar is nu eenmaal oh-zo belangrijk: haal bloemen in huis! Er is eigenlijk niets meer tekenend voor de zomerse maanden dan dit. Steeds weer toveren ze een glimlach op je gezicht tevoorschijn! En dat doet natuurlijk goed voor je humeur.

Welke bloemen je dan precies in huis haalt? Dat is uiteraard volledig aan jou: het is maar net welke soorten tot je favorieten behoren. Het leukste is toch wel om steeds af te wisselen – de ene week staan er gele bloemen op tafel, dan weer eens rode of paarse. Of maak een mix van kleuren! Een waar feest op tafel.
Bloemen mogen niet ontbreken bij de zomer in huis halen

Items uit de tuin in huis

De zomer brengen we voor een groot gedeelte buiten door: dat geeft ons een prettig gevoel. Dus waarom zou je die sfeer van buiten niet ook naar binnen toe halen? Het lijkt misschien een wat vreemd idee – maar als je er goed over nadenkt, is het eigenlijk helemaal niet zo gek. Zo leef je altijd met een buitengevoel!

Grote planten, een lichtslinger, lantaarns: om maar wat voorbeelden te noemen van items die we normaliter voornamelijk buiten een plek geven. Haal ze gerust naar binnen toe! En je kunt daarbij zelfs uitpakken met unieke items die het plaatje écht compleet maken. We noemen maar eens wat voorbeelden: een surfplank, een oude roeispaan of een tweedehands gieter. Deze spullen zorgen voor enorm veel gezelligheid in huis!

Linnen doet wonderen

De zomer in huis halen: je krijgt het niet alleen voor elkaar met spullen, maar net zo goed met bepaalde stoffen. Zo past linnen uitstekend bij het zonnige seizoen. Luchtig, licht en fijn: de juiste termen om het mee te omschrijven.

En met die fijne stof kun je veel meer dan het alleen dragen op je lichaam – zoals we natuurlijk ook graag doen in de zomer. Verwerk het materiaal ook in je woning! Niet alleen voelt dat goed aan, het ziet er ook nog eens beeldschoon uit. Waar je linnen een plek kunt geven in huis? Denk aan op het bed op warme dagen, of als dekentje op de bank. Maar ook als tafellaken of placemat straalt linnen een zomerse sfeer uit.
Linnen: het ultieme zomerse materiaal in huis

Zomerse prints in huis

Naast de zomer in huis halen met spullen en materialen, is er nog een optie mogelijk. Ga voor zomerse printen in je woning! Daarmee maak je je interieur meteen helemaal speels – een eigenschap die altijd welkom is in huis. Laat je creativiteit de vrije loop! Zolang je maar bij het zomerse thema blijft.

Waar je dan bijvoorbeeld aan kunt denken? Een schildering op de muur, of een nieuw behang op de wanden. De zomer laat zich daarbij vangen in een heleboel prints. Van een zon tot een vis, van een patroon met veren tot een botanische schildering. Je kunt het ook houden bij een of een paar kleurtinten op de muur, in bijvoorbeeld geel of roze. Zo lekker kleurrijk: ook dat staat natuurlijk al snel symbool voor de zomer. Dat wordt genieten in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply