In de slaapkamer hebben we vaak alleen de essentials staan: een bed, een kast, misschien een stoel. Maar ook in deze kamer is aankleding van belang! Maak er een plek van waarin je je thuis voelt. Bijvoorbeeld met decoratie aan de muur achter het bed: het onderwerp dat we in deze blog behandelen. Lees mee en doe inspiratie op!

Een groot schilderij

Het eerste idee betreft kunst in de slaapkamer: een prachtige toevoeging aan deze ruimte! Want hoewel je misschien de neiging hebt om kunst in de woonkamer te plaatsen, is dit heus niet de enige plek in huis waar dit passend is. Kijk daarom eens verder – bijvoorbeeld naar de slaapkamer.

Zo zien we op het beeld hieronder een goed voorbeeld van kunst in de slaapkamer. Een mooi schilderij in een goede lijst: hang het boven het bed. Iedere keer als je de slaapkamer binnenkomt, geniet je zo weer van het prachtige aanzicht.
Stijlvol: een schilderij in de slaapkamer

Een grote foto

Niet alleen een schilderij kan een plek kennen aan de muur in de slaapkamer, maar net zo goed een grote foto! Ook dat biedt een prachtige look. Let er hierbij op hoe groot de foto en de lijst zijn die je in huis haalt: wil je een zo groot mogelijk beeld boven het bed, of mag het liever wat kleiner?

Wat er dan op die foto staat? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Kies bijvoorbeeld een foto uit van een reis die je hebt gemaakt: een mooi uitzicht, die een herinnering naar boven haalt. Of denk aan een foto van je bruiloft of een andere bijzondere dag uit je leven.
Decoreren maar: de muur achter het bed

De hele muur: opvallend behang

Waar we misschien snel geneigd zijn om in lijsten te denken als het gaat om muurdecoratie, is het natuurlijk ook een idee om de hele muur een make-over te geven. Zo ga je voor een groots effect – hier kun je immers niet omheen. Tof om daarmee te spelen!

Zo zien we op het voorbeeld hieronder uniek behang voorbij komen: dat geeft echt een bijzondere look aan de slaapkamer. Echt weer eens iets anders dan de basic witte muur die we hier meestal tegenkomen. Perfect dus als je op zoek bent naar een nieuwe uitstraling van deze ruimte.
Kies voor opvallend behang in de slaapkamer

Een fotocollage

Een laatste idee is om een fotocollage in huis te halen, en boven het bed op te hangen. Dat zorgt voor een speels en gezellig effect! Wat losser dan het idee van een grote foto boven het bed, en ook nog eens ideaal als je niet kunt kiezen welke foto je nu op wilt hangen.

Ook hierbij zijn de foto’s die je uitzoekt weer veel bepalend. Ga je bijvoorbeeld voor foto’s met vrienden en familie, of kies je juist liever voor sfeerfoto’s? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Een ding is zeker: dat wordt een beeldschone look in de slaapkamer!
Decoreren maar: de muur achter het bed

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply