Als er een kleine op komst is, ben je natuurlijk druk bezig met het inrichten van de babykamer. En wat is dat een feest om te doen! Maar het is niet de enige ruimte om bij stil te staan. Je hebt namelijk ook verschillende items nodig in de woonkamer – zeker in de eerste fase na de geboorte van de baby. In deze blog geven we je een handig overzicht.

De babybox

Het grootste en belangrijkste item in de woonkamer is de babybox. Maak hier dan ook echt plaats voor in de kamer: zorg ervoor dat er genoeg plek is om erlangs te kunnen lopen en om er goed bij te kunnen om je baby te verzorgen. Misschien moet je er de eettafel bijvoorbeeld wat voor opzij schuiven – gelukkig gaat het om een tijdelijke situatie.

En let ook op de look van de babybox in de woonkamer. Zo kun je ‘m namelijk echt aan laten sluiten op je interieur! Het is namelijk toch een behoorlijk meubelstuk zo in de kamer, dan kun je er natuurlijk maar beter voor zorgen dat je ‘m wel mooi vindt staan. Kies bijvoorbeeld een kleur uit die je mooi vindt of die past bij de andere items in de kamer. Of let op het soort hout van de babybox in de woonkamer.
Deze babyspullen heb je nodig in de woonkamer

Een mand met speelgoed

Om de woonkamer babyproof te maken is het natuurlijk ook belangrijk om speelgoed in de kamer te hebben. Zo zorg je voor vermaak voor je kleine! Ben je bang dat het zo al snel een zooitje wordt in de kamer? Probeer in dat geval niet te veel speeltjes in de kamer te plaatsen. Een selectie is heus voldoende – de rest laat je gewoon op de babykamer staan. Afwisselen is natuurlijk een optie: zet op het ene moment het ene speeltje beneden, en op het andere moment het andere speeltje.

Je kunt een woonkamer speelhoek inrichten, waarmee je gewoon één plekje in de kamer aanwijst om het speelgoed te plaatsen. Zo ligt het niet meteen overal. Ga je het speelgoed opbergen? Doe dat dan in een mooie kast of mand, waar alles makkelijk in past. Zo blijft de kamer er gewoon opgeruimd uitzien, zeker als je het goed bijhoudt.

Een mobiel of andere muziekopties

Baby’s zijn dol op muziek! En ook in de woonkamer is dat dus belangrijk, bijvoorbeeld als het tijd is om in slaap te vallen. Hang een mooie mobiel op boven de babybox in de woonkamer, waar een slaapliedje uitkomt. Om maar een voorbeeld te noemen.Maar ook tijdens het spelen is muziek vermakelijk voor de kleintjes. Haal dus speelgoed in huis waar muziek uit komt! Dat zorgt voor plezier in de woonkamer.
Deze babyspullen heb je nodig in de woonkamer

Babytextiel in de woonkamer

Het laatste onderdeel van een woonkamer die babyproof is? Zorg dat je er voldoende babytextiel hebt liggen. Als er eens een ongelukje gebeurt, hoef je zo niet meteen naar boven te sprinten om een doekje te halen. Zo maak je het jezelf makkelijker.

Aan welk babytextiel je hier kunt denken? Slabbetjes, kleine doekjes en hydrofiele doeken, om maar wat voorbeelden te noemen. Er is een heleboel babytextiel te vinden – bepaal wat jij handig vindt om te gebruiken en zorg dat het binnen handbereik is.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply