De slaapkamer is al snel de ruimte in huis waar het moeilijk kan zijn om een karakter aan toe te voegen. Hoe kies je hier nu echt voor? Laten we beginnen bij stap een: kies een thema uit voor de kamer. Zo tippen we vandaag de urban jungle slaapkamer – wie dacht dat dit alleen bij de woonkamer paste, heeft het mis. En als je dat thema eenmaal rond hebt, is het tijd voor de inrichting. Lees dus snel verder: wat mag je niet missen?

Groene elementen mogen niet ontbreken

Waar we meteen aan denken als het gaat om de jungle trend? De kleur groen, uiteraard! Het is dan ook essentieel om dit de belangrijkste kleur in de slaapkamer te maken. Groen, groen en nog eens groen: het kan eigenlijk niet te veel zijn.

Welke elementen een groen tintje kunnen hebben? Dat is uiteindelijk natuurlijk aan jou om te bepalen. Maar we geven graag wat ideeën: van de gordijnen tot het beddengoed, van het bedframe tot de kledingkast in de ruimte. Of ga voor een groene muur! Aan de slag dus met groene stof en verf. Accentkleuren die hier vervolgens goed bij passen? Goud of geel, bijvoorbeeld!
Dit is alles wat je nodig hebt voor de jungle slaapkamer

Een kamer vol planten

Het tweede ding waar we meteen aan denken als het om de jungle kamer gaat: planten! Ook hier kun je er niet genoeg van hebben in je nieuwe slaapkamer. Geloof ons maar: die passen heus in deze ruimte. Je kunt ze op verschillende plekken kwijt. Zet ze op het nachtkastje, op de vensterbank, of gewoon op de grond naast het bed. Liefst in allerlei soorten en maten, met mooie bijbehorende potten.

Daar komt ook nog eens een groot voordeel bij kijken: planten in de slaapkamer zijn hartstikke gezond. Ze zorgen voor meer zuurstof, wat je best kunt gebruiken tijdens je nachtrust. Ook bieden ze een fraai aanzicht als je ’s ochtends weer wakker wordt: je kijkt als het ware meteen de natuur in. Een perfecte manier om te ontstressen!
Groene planten in de slaapkamer: een must-have

Beddengoed met een jungle print

Waar je onder slaapt, verdient ook de urban jungle make-over. Je beddengoed dus! Ga op zoek naar beddengoed met een jungle print. Zo zijn er tegenwoordig een boel varianten te vinden met een print van planten. Of een print van een jungle: met grote takken en een exotisch dierenrijk. Kies jouw favoriet!

Houd je het liever basic? Ook dat is natuurlijk een optie – zeker een stijlvol idee als je al een boel planten in de ruimte hebt staan. Kies in dat geval voor basic beddengoed in de bijpassende kleur. Je raadt het al: groen! Daarvan kun je immers niet genoeg hebben in deze slaapkamer. Eventueel kun je daarbij nog gaan voor kussentjes met een jungle look – zo maak je de cirkel compleet.
Nieuw beddengoed in de slaapkamer: kies de urban jungle trend

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply