De zomer staat voor de deur! En dat betekent natuurlijk dat we maar al te graag weer de tuin ingaan. Laat die zonnige dagen maar komen. Het inrichten van de tuin is daarbij uiteraard ook van belang – hoe mooier en comfortabeler, hoe fijner die uren buiten zijn. Daarom zetten we in deze blog uiteen: dit is hoe onze ideale tuin eruit ziet!

De zithoek is een must

Laten we beginnen bij de basis: de zithoek in de tuin! Hoe breng je er anders immers al die uurtjes door? Wel zo comfortabel als je dat kunt doen terwijl je onderuitgezakt zit in een heerlijke stoel of bank.

En dat comfort is niet het enige: de zithoek in de tuin draagt ook voor een groot deel bij aan de sfeer. Het maakt het er immers een stuk gezelliger van! Geloof ons maar: dat is niet alleen binnenshuis van belang, maar niet zo goed daarbuiten. Op naar urenlang plezier in de tuin met het gezin, vrienden of familie.
De zithoek in de tuin: een must

De eettafel in de tuin

Is de zithoek de enige plek waar we plaats kunnen nemen in de tuin? Zeker niet! Als we dan toch bezig zijn, willen we er ook best nog een grote dinertafel bij. In de zomer is er immers niets fijner dan buiten eten en natafelen. Wat een heerlijk gevoel! De tafel die binnen staat, moet het maar even alleen doen deze maanden.

Een grote eettafel in de tuin is de perfecte manier om grote groepen mensen uit te nodigen om gezellig een hapje te komen eten. Helemaal in de Italiaanse sfeer – waar het ons meteen aan doet denken. Zeker als je ook wat tijd en aandacht steekt in het kiezen van een mooie aankleding: een chique tafellaken, mooi serviesgoed en goede glazen. Een waar plaatje: dát vormt de ideale tuin.
Heerlijk: buiten eten! De eettafel in de tuin mag niet ontbreken

Een afdakje voor wanneer nodig

Hoewel we moeten denken aan de Italiaanse sferen, blijft Nederland toch gewoon het koude kikkerlandje. En daar komt dan ook bij kijken dat het helaas nog wel eens wil regenen hier. Gelukkig is er een redder in nood: het afdakje. Zo kun jij gewoon in die tuin blijven zitten; laat je niet tegenhouden door wat waterdruppels.

Afdakjes zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo is er de parasol of de luifel die je kunt in- en uitschuiven: hartstikke praktisch! Maar misschien nog wel mooier en unieker is een variant van bijvoorbeeld hout of glas, die een vaste plek in de tuin kent. Zo stijlvol!
De ideale tuin: een afdakje tegen de regen

Zwieren door de tuin

Wil je even helemaal tot rust komen in je tuin? Daar weten wij wel iets voor: zorg voor een hangmat! Het voelt geweldig om hierin door de tuin te zwieren – verstand op nul en even aan niets denken. Boek erbij, en jij komt je dag wel door.

De hangmat in de tuin brengt een bohemian sfeer met zich mee: warm en knus. Precies wat we nodig hebben om die ideale tuin te vormen! En met twee bomen kom je er al. Easy, dus!
Zo ziet de ideale tuin eruit: zwieren in de hangmat

Een vuurkorf maakt het af

Ten slotte hebben we nog een laatste wens voor de tuin: een vuurkorf! Wie vrijwel directe buren heeft, doet hier misschien niet helemaal goed aan – tenzij je ze natuurlijk gewoon uitnodigt voor een avondje marshmallows opwarmen! En wie het vuur klein houdt, komt er wellicht ook prima mee weg.

Het zorgt voor zoveel gezelligheid in de tuin, die vuurkorf. Daarnaast maakt het ook nog eens dat je het gevoel krijgt midden in de natuur te zitten. En dat gewoon in je achtertuin! Dromen mag – met de wensen voor die ideale tuin.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply