Gietvloeren zie je steeds vaker terug in een stijlvol interieur. Het is namelijk niet alleen geschikt voor grote kantoren en gymzalen. Het ziet er heel modern uit en je kunt het in elke ruimte laten plaatsen. Ben je benieuwd naar alle voordelen van een gietvloer? Lees dan snel verder!

Voordeel 1: Het is eenvoudig schoon te maken

Een gietvloer is naadloos en wordt gemaakt van kunststofhars. Hierdoor is het heel eenvoudig schoon te maken. Vaak heb je alleen maar een vochtig doekje nodig om het vuil weg te poetsen. Dit maakt het erg geschikt voor in de keuken. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de vetspetters die op de vloer komen.

Voordeel 2: Het is waterdicht

De gladde gietvloer is ook volledig waterdicht. Je kunt het zelfs laten leggen in een badkamer. Ook kun je de strakke vloer helemaal door laten lopen in de inloopdouche. Een kleine badkamer lijkt hierdoor een stuk ruimer en luxer.

Voordeel 3: Het gaat heel lang mee

Een gietvloer is duurzaam en heeft een lange levensduur. Het materiaal is slijtvast en een beetje elastisch. Hierdoor komen er niet snel grote deuken of krassen in de vloer. Daarnaast voelt het erg comfortabel aan als je eroverheen loopt.

Voordeel 4: Het is geschikt voor vloerverwarming

Vooral in de winter is het niet fijn om over een koude vloer te lopen. Gelukkig is een gietvloer erg dun waardoor het geschikt is voor vloerverwarming. Na het aanleggen van de verwarming en het gieten van de vloer heb je geen last meer van koude voeten. Dit is niet alleen fijn in de woonkamer, maar ook in de badkamer en slaapkamer.

Voordeel 5: Het werkt geluiddempend

Ook de buren zullen blij zijn als jij kiest voor een gietvloer. Het materiaal is namelijk geluiddempend waardoor er minder snel sprake is van geluidsoverlast. In een huis met meerdere verdiepingen kan dit ook erg fijn zijn.

Voordeel 6: Het is brandvertragend

Gietvloeren zorgen ervoor dat de brand wordt vertraagd. Dit geeft je toch een extra gevoel van veiligheid in huis.

Voordeel 7: Het is een handige basis

Een gietvloer is een hele strakke en egale basis. Je kunt er dus eenvoudig een andere vloer overheen leggen als je toe bent aan iets nieuws.

Voordeel 8: Het past in elk interieur

Veel mensen weten niet dat een gietvloer in allerlei kleuren verkrijgbaar is. Het past dus eigenlijk in elk interieur! Je kunt kiezen voor een neutrale witte kleur, een stoere grijs tint of juist voor een groene ondertoon. Kijk op Gietvloer.net om je te verdiepen in alle mogelijkheden.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply