Even tijd voor jezelf nemen en een boek lezen: het is wat ons betreft een heel prettige tijdsbesteding. Echt tot jezelf komen! Daarbij is het natuurlijk belangrijk om een goed boek te hebben. Maar dat niet alleen! Ook de zitplek is van belang. In deze blog maak je kennis met de fijnste plekjes voor een leeshoek in huis. Wedden dat jij daar voortaan niet meer vandaan te slepen bent?

Op de vensterbank

Het is misschien wel onze favoriete plek om in weg te kruipen: de vensterbank! Helaas is het alleen een optie in woningen die een diepe vensterbank kennen – maar wie echt fan is, kan dit natuurlijk altijd in het huis laten bouwen. Het is namelijk echt wel wat waard, zo’n favoriete zitplek in huis! En wat die vensterbank nu zo fijn maak? Dat je er het overzicht hebt: zodra je een bladzijde hebt gelezen, heb je de tijd om even heerlijk uit het raam te turen. Prima vermaak!

Daarnaast kun je er een heel gezellig hoekje van maken in de vensterbank. Daar heb je niet veel voor nodig: met een paar kussens en een warm dekentje ben je er al. Leg er wat mooie onderzetters neer voor je kop thee en zet er eventueel een kaars neer, en de boel is helemaal af. En zo heb je echt een plekje voor jou alleen gecreëerd – wel anders dan op bijvoorbeeld de bank het geval is!
Een leeshoek in huis: de vensterbank

Op een warme plek

Je kunt het wat betreft de leeshoek natuurlijk ook eenvoudig houden: jij ploft misschien het liefst neer in die heerlijke fauteuil die je al in huis hebt staan. En daar is natuurlijk niets mis mee! Je doet er daarbij wel goed aan om eens diep na te denken over de plaats van die fauteuil. Zo maak je de zitplek namelijk nog comfortabeler!

Waar we meteen aan moeten denken als het gaat om belangrijke eisen voor de zitplek? Warmte! Hoewel je diep kunt wegkruipen onder een dekentje, is het wel zo fijn als de omgeving ook gewoon al warm is – dat maakt het er te allen tijde comfy. Ga bijvoorbeeld voor een leeshoek naast de openhaard, kachel of verwarming! Zeker in de koudere maanden van het jaar zal dit je dolgelukkig maken.
Ga voor een leeshoek in huis naast de haard

Op de grond

Van de vensterbank en de fauteuil gaan we naar weer een andere plek in huis: de grond! Dit klinkt je misschien wat vreemd in de oren: wie gaat er in eigen huis nu vrijwillig op de grond zitten, terwijl er genoeg lekkere stoelen te vinden zijn? Toch vinden wij het een goed idee om dit zo nu en dan eens af te wisselen. Je bekijkt je huis ineens vanuit een heel ander perspectief als je op de grond plaatsneemt! En als je dit doet in de buurt van een warme plek, zoals hierboven werd besproken, is het helemaal prima vertoeven.

Je kunt natuurlijk net dat beetje extra moeite doen om het enorm comfortabel te maken op de grond – zeker handig als je van plan bent om er een groot aantal uur door te brengen. Leg in dat geval kussens en dekens op de grond, en plof daarop neer! Dit is misschien wel de meest eenvoudige manier om een fijne leeshoek voor jezelf te creëren. En er kleeft nog een voordeel aan: op de grond is er simpelweg altijd plek! Dus als je gezinsleden de bank of fauteuil al hebben ingenomen, maak jij gewoon een fijn hoekje van je plek op de grond. Goals!
Dit zijn de fijnste plekjes voor een leeshoek in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply