Ben je op zoek naar meer rust in je woning? Dat is zeker een belangrijk element: laat je thuis een plek zijn waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Rustgevende kleuren spelen daar een grote rol in. Bijvoorbeeld aan de muur! Een groot oppervlakte in je woning, daar kun je op een handige manier mee spelen. In deze blog leggen we uit hoe dat werkt.

Gewoon wit kan nog altijd

We zien tegenwoordig steeds vaker voorbijkomen: gooi maar een felle kleur op die muur, of kies voor een opvallend behang. Alsof gewoon wit op de muur helemaal uit de mode is: dat is het idee dat je misschien krijgt. Maar niets is minder waar! Wit op de muur kan namelijk altíjd – er is simpelweg nooit iets mis mee. Hoewel het dan misschien trendy is om voor opvallend te kiezen, hoef je daar natuurlijk niet in mee te gaan.

Juist als je op zoek bent naar een kleur die rustgevend is aan de wand, zit je goed met wit. Je raakt er ook nog eens niet op uitgekeken, en het past bij iedere interieurstijl. Een hoop voordelen al, als we het zo mogen zeggen.
Dit zijn de ideale rustgevende kleuren voor aan je muur

Grijstinten werken goed

Je ziet wit misschien niet als een echte ‘kleur’. Dan gaan we verder naar de volgende vraag: welke kleur is rustgevend? We komen al snel uit bij grijs: ook daarmee zit je echt altijd goed. En ook hier geldt weer: het past bij iedere interieurstijl en alle items in huis.

Maak daarbij de keus of je voor lichtgrijs of donkergrijs kiest – dat brengt namelijk zeker een andere look met zich mee. Lichtgrijs staat wat vriendelijker, donkergrijs is net wat rauwer. Het is natuurlijk helemaal aan jou waar de voorkeur naar uitgaat!

Kies voor pasteltinten

Wie op zoek is naar iets meer kleur in een rustgevende vorm, komt goed uit met pasteltinten. Denk aan pastelroze, pastelgroen of pastelgeel. Door niet voor te felle varianten van deze kleursoorten te gaan, behoud je het gevoel van rust.

En zo ga je voor een lieflijke uitstraling in je woning! Dat past bijvoorbeeld ook bij rustgevende kleuren voor de kinderkamer – om maar een voorbeeld te noemen.
Mooi en rustgevend: pasteltinten op de muur

Diepe kleuren: donkerder en rustgevend

We hadden het hierboven al even over de rauwe donkergrijze muur. Nu zijn er nog meer diepe kleuren die je op de wand kwijt kunt – om tevens dit effect te behalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van donkerblauw op de muur? Die kleur past goed tussen het rijtje van rustgevende kleuren in de woonkamer of slaapkamer.

Maar ook dieprood, donkergroen of donkerpaars zijn prachtige voorbeelden. Daaruit blijkt ook meteen: rustgevende kleuren hoeven niet altijd een lichte tint te kennen. Het kan juist ook andersom. En dat maakt dat er voor iedereen een mooie, gewenste keuze tussen zit.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply