Heb je weleens stilgestaan bij de look van je mokken in huis? Het lijkt misschien maar zo’n klein onderdeel van het interieur – maar het zijn ook juist de kleine dingen die het doen. En geloof ons maar: met een leuke mok, drink je met veel meer plezier die kop koffie of thee. In deze blog delen we leuke mokken.

Haal een kleurenset in huis

We beginnen met een vrij minimalistische uitwerking van de leuke theemok of koffiemok voor in huis. Ga voor een kleurenset! Je kunt natuurlijk kiezen voor saaie witte mokken, of mokken in allemaal dezelfde kleur, maar daar raak je misschien al snel op uitgekeken. Maak er dan ook een feestje van door te spelen met kleur.

Mokken zijn er immers in alle kleuren van de regenboog te vinden. Haal ze bijvoorbeeld in je lievelingskleuren in huis. Of ga voor mokken in verschillende tinten – denk bijvoorbeeld aan lichtblauw en donkerblauw. Om maar een voorbeeld te noemen!
Lekker opvallend: gekleurde mokken in huis

Een leuke print

Ben je juist meer op zoek naar grappige mokken? Ook dat is zeker een optie. Daarbij kom je al snel uit bij een mok met een print erop – waarbij er allerlei soorten en maten te vinden zijn. Zeker als je ook in tweedehandswinkels kijkt, is het aanbod enorm.

Leuke mokken met tekst passen ook in dit straatje. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijke of inspirerende tekst, om iedere dag weer met een goed gevoel te beginnen of juist af te sluiten. En zo past die mok ook helemaal bij jou! Een ander idee dat daarop aansluit? Ga voor een mok met naam – en haal er voor iedereen in het gezin eentje in huis.

Een mok met krijt

Een ander creatief idee is om een mok in huis te halen waar je op kunt krijten. Zo maak je er een waar DIY-project van, om je helemaal uit te leven! Je kunt er elke dag weer wat moois op maken. En heb je er even geen zin in? Dan laat je ‘m gewoon leeg – ook een idee natuurlijk.

Dit is ook een tof plan als je met kinderen in huis woont. Ze zullen er zeker een boel plezier aan beleven. Zo hoeven ze niet alleen op papier te tekenen, maar mogen ze ook een mok beschilderen. Dat is natuurlijk nét wat leuker!
Dit zijn de leukste mokken om in huis te hebben

Een vintage look

Ten slotte denken we bij leuke theemokken of een leuke koffiemok aan een variant met een vintage look. Zo ga je echt voor een authentieke look op tafel! We noemen net al even die tweedehandswinkel: daar kun je dit ook zeker vinden.

Ga bijvoorbeeld voor een emaille mok. Dat is een ontwerp dat al jarenlang meegaat, en ook vandaag de dag weer helemaal een trend is. Zo combineer je dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply