Hoewel we vandaag de dag natuurlijk de mogelijkheid hebben om boeken digitaal te lezen, zijn er nog altijd liefhebbers van het analoge boek. En dat is niet gek: het is een waar plezier om te voelen aan het mooie papier en echt een fysiek product in handen te hebben. Wat daar ook bij komt kijken: het opbergen van boeken in huis! Naar ons idee een echt feestje. In deze blog lees je tips voor het opbergen van boeken in huis op stijlvolle wijze.

De enorme boekenkast in huis

Het is een klassiek idee, maar vandaag de dag nog altijd een van onze favorieten: de enorme boekenkast in huis. Dit geeft meteen zoveel karakter aan je woning! Iets wat natuurlijk een mooie uitwerking is van die boeken. Of je ze nu sorteert op kleur, hoogte of breedte: er is van alles mogelijk. Of zorg juist voor een rommelig geheel – ook dat is juist zo kenmerkend!

Een hele wand of twee weerszijden naast een raam of deur: speel met het onderdeel in je huis waar je de boekenkast plaatst. Vervolgens rest je nog maar een ding: zet de kast helemaal vol met boeken! Hoe meer, hoe beter – meteen een goed excuus om zo nu en dan wat nieuws in te slaan.
Wij zijn fan: enorme boekenkasten in huis!

Stel boeken tentoon in stapels

Vind je het idee van de boekenkast in huis wat te strak en ga je liever voor een speelsere variant? Ook dat is natuurlijk een optie! Naar ons idee doe je er in dat geval goed aan om de boeken tentoon te stellen in stapels. Plaats ze op tafels, of gewoon her en der op de grond. Het idee klinkt misschien wat vreemd, de uitwerking is des te mooier.

Waar je dit idee het best kunt uitvoeren? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. In de woonkamer is dit uiteraard een optie. Maar ook in de slaapkamer kun je hiermee uitpakken, zoals je ziet op onderstaand beeld. Of wat dacht je van de keuken, mocht je een boel kookboeken in huis hebben? Alle opties staan open.
Dit zijn de mooiste manieren om boeken op te bergen in huis

Ga voor boekenkasten met accessoires erop

Voor de boekenliefhebbers onder ons met een kleine verzameling is het idee van een hele wand gevuld met boeken misschien slechts toekomstmuziek. Maar niet getreurd: je kunt natuurlijk ook toe met een kleinere kast. Het voordeel dat daarbij komt kijken? Dat je er accessoires op kwijt kunt – met de simpele reden dat deze kast niet tot het plafond gevuld is.

En die combinatie is goud! Met boeken laat je namelijk wat van jezelf zien, maar met accessoires net zo goed. Zo maak je hier dus een heel persoonlijke hoek van in je interieur – prachtig om te laten zien in bijvoorbeeld de woonkamer. Souvenirs, fotolijsten of kunstwerken: je kunt het allemaal kwijt op die boekenkast. Wat een plezier in je woning!
Boekenkasten en accessoires gaan heel goed samen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply