De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur! Grote kans dat je daarbij de behoefte voelt om dit ook te vertalen in je interieur – want ook hier kunnen de seizoenen zeker een rol spelen. Zo voel jij je alleen maar meer verbonden met je woning! De seizoenen vertolk je in huis niet alleen met spullen, maar net zo goed met kleuren. In deze blog lees je alles over de perfecte kleuren in je interieur voor het najaar!

Donkerblauw

We beginnen de blog meteen met de donkerste kleur uit het rijtje: donkerblauw. En dat niet alleen: deze kleur vormt momenteel ook nog eens een van de grootste trends in de wereld van het interieur. Ideaal dus als je daar niets van wilt missen! Met name op de muur in bijvoorbeeld de woonkamer zien we deze tint vandaag de dag steeds vaker voorbij komen.

Daarbij wordt dus ook meteen duidelijk dat je behoorlijk all the way kunt gaan met de donkerblauwe kleur! Je hoeft je dus niet in te houden, zoals je misschien wel zou verwachten bij zo’n donkere tint. Sterker nog: je haalt het gevoel en de sfeer van het najaar juist in huis door uit te pakken.
Donkerblauw in je interieur: dit is een perfecte herfstkleur

Dieprood

Een andere tint die donker van aard is, is dieprood. Het belangrijkste verschil met donkerblauw? Dat de kleur dieprood misschien nog net een tikkeltje warmer oogt! Zo haal je dus met gemak een heleboel gezelligheid in huis.

De dieprode kleur doet het heel goed wanneer deze verwerkt is in de meubelstukken in huis. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuw bankstel in de woonkamer? Durf dan eens voor een tint als deze te gaan! Dit lijkt misschien een grote stap, maar je zult al snel zien dat het juist meer cosiness én rust toevoegt aan je woning.
Dit zijn de perfecte kleuren in je interieur voor het najaar

Okergeel

Ga je liever voor een wat lichtere tint in huis, die tegelijkertijd nog altijd het najaar laat zien? Ook dat is natuurlijk een optie – het draait niet alleen om donkere kleuren. Onze favoriet is in dit geval okergeel: ook een trendy kleur in de interieurwereld. Hoewel deze tint inmiddels alweer wat jaartjes meegaat, doe je er nog altijd goed aan om ‘m in huis te halen.

Wat okergeel nu zo goed doet passen bij de herfstmaanden? Het is een tint die je ook terugziet in de bladeren die van de bomen vallen! Hoewel je een lichtere tint geel dus misschien eerder zou vergelijken met de zomer, zit dit bij okergeel net weer wat anders. De tint leent zich er perfect voor om te verwerken in accessoires – als een speelse touch in je interieur.
Ga voor een vrolijk najaar in huis met okergeel

Roestoranje

In het straatje van de okergele tint komen we ook roestoranje tegen: net zo goed een kleur die past bij de uitvallende bladeren onder de bomen. En met deze diepe tint geef je misschien weer net dat beetje meer toe aan het rauwe randje van de herfstmaanden. Het is dus maar net waar je het meest van houdt!

Wat natuurlijk ook een optie is, is om okergeel en roestoranje te combineren in je woning. De kleuren sluiten goed op elkaar aan! Om een voorbeeld te noemen: ga voor een combi van deze tinten bij de bloempotten in je huis. Terracotta potten zijn op een heleboel plekken verkrijgbaar, en vertolken de roestoranje tint. Okergele bloempotten ernaast maken er een vrolijk feestje van! Want dat is nog altijd een optie met de kleuren voor het najaar in huis.
Oranje in het interieur: dat past goed bij de herfst!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply