Ieder jaar komen er weer nieuwe trends bij. Zo ook op het gebied van vloeren! Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de populairste keuzes. Hieronder lees je meer over de grootste vloerentrends van dit moment. Welke stijl spreekt jou het meeste aan?

Betonlook

De industriële woonstijl is nog steeds erg geliefd. En daar hoort natuurlijk een stoere en robuuste vloer bij! Een vloer met betonlook is hier perfect voor. Je kunt ervoor kiezen om een echte betonvloer te laten storten, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan PVC Flex, vinyl of een gietvloer.

Houtlook

Houtlook

Een echte houten vloer heeft veel onderhoud nodig. Ook kan deze slecht tegen vocht en is daardoor dus niet geschikt voor gebruik in de badkamer. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede alternatieven bedacht. Denk aan keramische tegels met houtlook, een PVC Flex vloer met een realistische houtnerf óf vinyl met dezelfde uitstraling als hout. Al deze opties zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en nog steeds erg mooi. Van een afstandje lijkt het vaak zelfs op echt hout.

Visgraat en Hongaarse Punt

Een zigzag design is ook ontzettend populair dit seizoen. Bij deze trend kun je bijvoorbeeld denken aan een visgraat motief of Hongaarse Punt patroon. Het verschil zit ‘m in de groeven en manier van leggen. De visgraat vloer wordt trapsgewijs geplaatst en bij de Hongaarse Punt liggen de uiteinden van de plank tegen elkaar aan. Beide varianten zijn verkrijgbaar in laminaat, parket, PVC Flex en vinyl. De voordelen van een vinyl vloer: het voelt heerlijk zacht aan de voeten, werkt geluiddempend en is daarnaast zeer eenvoudig schoon te maken. Bovendien is vinyl verkrijgbaar in allerlei prints, motieven en kleuren. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Mediterraan dessin

Mediterraan design

Tot slot kun je een Zuid-Europese sfeer aan je interieur toevoegen met een Mediterrane tegel. Dit is prachtig voor op de vloer in de badkamer, maar ook mooi in de hal of in een sfeervolle keuken. Hierbij kun je weer kiezen tussen een echte tegel of een alternatief als vinyl.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply