In onze woningen is de vloer toch al gauw iets waar niet zozeer over wordt nagedacht. Er ligt een simpel laminaat of een eenvoudig tapijt in, en dat is het dan. Maar probeer juist eens te denken in originele materialen als het gaat om de vloer: dat geeft je huis echt een nieuwe look! Zo zijn we dol op de betonnen vloer – en dat is precies waar we het in deze blog over gaan hebben.

Een originele look

Waarom een betonnen vloer? Allereerst omdat dit voor een unieke look zorgt in je woning. Perfect dus als je het echt weer eens anders dan anders wilt aanpakken in huis. We geven toe: het is even een verbouwing. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

De originele look van de betonnen vloer sluit perfect aan op het moderne, industriële interieur. Ideaal als dit de look is die je wilt vertalen in je huis! En aangezien deze look zo vernieuwend is, ga je dus meteen voor die originele uitstraling.
Dit zijn de voordelen van een betonnen vloer

De betonnen vloer is rauw en stoer

Wat ook bij die moderne en industriële sfeer komt kijken is het rauwe en stoere randje – daar staat deze stijl ook wel om bekend. Om terug te komen op de voordelen van een betonnen vloer: dit is dus ook meteen de sfeer waar je voor gaat op de vloer in huis. En geloof ons maar: dat is een prachtig aanzicht.

Zo zorgt het beton voor een heel ander effect dan het geval is bij bijvoorbeeld een houten vloer. En dat rauwe randje geeft karakter aan je woning. Zo maak je dat je woning echt helemaal bij jou past! Waar je misschien zou verwachten dat je dit vooral met meubelstukken en accessoires voor elkaar krijgt, is dat dus niet het geval. Yes!

Warmte door de diepe kleur

Waar we het hierboven hebben over het rauwe en stoere randje, zorgt de betonnen vloer tegelijkertijd voor warmte. Hoe dit komt? Door de diepe kleur van het materiaal! Vaak is de betonnen vloer van een kleur als donkergrijs, diepblauw of zelfs zwart – en dat straalt sfeer uit.

Wees dan ook niet bang om voor zo’n donkere tint te gaan op de vloer. Hoewel het in eerste instantie misschien een flinke stap lijkt – zeker als je van een lichte vloer afkomt –, brengt het juist alleen maar meer gezelligheid naar je woning toe.
Een rauwe, moderne en warme sfeer met de betonnen vloer in huis

De vloer is eenvoudig te onderhouden

De laatste in de rij van de betonnen vloer voordelen is van praktische aard: het beton vloer onderhoud. Dat is namelijk hartstikke eenvoudig! Je hebt nauwelijks omkijken naar deze vloer – ook als je ‘m jarenlang laat liggen.

Hoewel we voornamelijk voor de betonnen vloer in huis kiezen vanwege het karakter, mag dit voordeel er ook zeker zijn. Schoonmaken is bijvoorbeeld ook eenvoudig: een dweil eroverheen en de boel straalt weer. Geen gaten of naden waar vuil tussen kan zitten! Easy does it.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply