In de meeste woningen vinden we basic, witkleurig servies in de keuken. Niets mis mee natuurlijk, maar het kan wel een tikje avontuurlijker. Durf daarbij heus uit te pakken! Het liefst ga je daarbij zelf aan de slag: maak er een DIY project van! In deze blog delen we ideeën voor het maken van je eigen servies.

Servies versieren met verf

Eigen servies maken doe je bijvoorbeeld met verf: werk patronen uit en zet kleuren in die jij mooi vindt. Servies verf is er te vinden in allerlei tinten – je kunt helemaal losgaan of het juist minimalistisch houden. Het is daarbij maar net wat jouw stijl is!

Zo zijn we dol op het plaatsen van kleine patronen op serviesgoed. Liefst in zachte, pasteltinten, of juist diepere kleuren als donkerblauw. Zo zorg je voor sfeer op tafel! Ook kun je bijvoorbeeld je hele bord in een kleur verven: dat geeft al een heel andere look dan dat saaie wit.
DIY op tafel: maak je eigen serviesgoed

Aan de slag met stiften

Naast verf, kun je ook servies stiften. Dit is misschien nog wel een eenvoudigere manier om met de decoratie aan de slag te gaan – ideaal als je niet zo’n vaste tekenhand hebt. Decoreren met stift zorgt voor een stoer effect.

Ook hierbij kies je weer zelf hoe ver je wilt gaan: ga je voor drukke patronen of juist basic designs? Ontwerp bijvoorbeeld ook serviesgoed voor de kids met stift: teken dieren of figuren op kommen en bekers.

Ga aan het werk met klei

Naast de decoratie óp het servies, kun je ook het hele servies ontwerpen. Ga zelf servies maken van klei! Dit is misschien niet zo eenvoudig, maar er zijn verschillende workshops voor te vinden. Zo maak je er meteen een leuk uitje van!

Wie zelf servies kleit, gaat voor een DIY project van begin tot eind. Hier kun je vervolgens het meest van genieten: je bent trots op het eindresultaat, en stelt de mooie items maar al te graag tentoon op tafel.
DIY: ideeën voor het maken van je eigen servies

Begin eenvoudig en breid uit

We sluiten de blog af met een tip voor de volgorde van het zelf servies maken: bouw dit uit van eenvoudig naar ingewikkelder. Zo is het simpel om een bord te maken, maar wordt het al wat lastiger als je aan de slag gaat met een beker. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter je hierin wordt!

Pak daarbij niet meteen te groots uit – doe een paar experimentjes om het leuk te houden. Mislukkingen mogen er hierbij zijn: je kunt niet in een handomdraai het mooiste servies voor je neus hebben staan. Houd hier plezier in en breid stukje bij beetje uit!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply