Het is een plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen: de werkkamer. Dat betekent dat we er maar beter iets unieks en moois van kunnen maken! En wat is er nu leuker dan dit te doen met een DIY in de werkkamer? Hup – tijd om die handen uit de mouwen te steken. En omdat we natuurlijk snappen dat je druk bent met je werk, gaat het in deze blog om niets dan eenvoudige en snelle knutselwerkjes.

Versier je mok

Zoals we al noemden, breng je veel tijd door op je werkplek. En een van de items waar je het grootste deel van die tijd tegenaan kijkt? Je mok! Koffie, thee, water: grote kans dat je de hele dag door uit die beker drinkt.

Heb je er al eens bij stilgestaan wat voor saai ding het eigenlijk is? Zeker als het gaat om een simpele, witkleurige mok. Daar is maar weinig aan! Tijd dus om daar eens verandering in te brengen. En je hebt geluk: dat kun je al in een paar minuten tijd regelen. Hoe? Zorg voor een watervaste stift, een mooi ontwerp – en tekenen maar! Van een vrolijke tekening tot een inspirerende quote: je kunt het allemaal kwijt op je mok.
DIY in de werkkamer: versier je mok of ga voor een moodboard!

Het inspirerende moodboard

Naast die mok kijk je ook een groot deel van je tijd tegen de muur achter je bureau aan. Ook hier geldt al snel dat er vaak weinig te beleven valt aan die wand. Maar stel je nu eens voor dat daar daadwerkelijk iets aanhangt om met plezier naar te kunnen kijken. Dat kan nog wel eens voor de nodige inspiratie zorgen!

Het moodboard is dan ook een van onze favoriete DIY’s voor de werkkamer. En ook dit is eenvoudig te realiseren. Wie een gaaspaneel, touw en knijpers in huis haalt – te vinden bij vrijwel alle kluszaken – kan meteen aan de slag. Je kunt er eigenlijk alles aan kwijt. Van mooie prints uit tijdschriften tot foto’s, van werkgerei tot vrolijke lampjes. Maak er helemaal jouw persoonlijke creatie van! Dat maakt je werkplek echt volledig eigen.
Altijd inspiratie met het moodboard aan de muur in je werkkamer

Handige tactiek voor kabels

Een van de grootste ergernissen wat betreft kantooraccessoires? Rondzwervende kabels, die je om de haverklap kwijt bent of op de vloer belanden. Irritant! Gelukkig is er binnen een handomdraai iets aan te doen – lang leve deze praktische DIY in de werkkamer.

Wat je nodig hebt? Eigenlijk niets meer dan een huis-tuin-en-keuken klemmetje, die je vast nog wel ergens in een laatje hebt liggen. Bevestig de klem aan het hoekje van je bureau, et voilà: je kabels blijven voortaan altijd bij je in de buurt. Je hoeft ze er alleen maar omheen te wikkelen of doorheen te steken. Ideaal voor de oplader van je laptop, de oortjes voor je muziek of de USB-kabels van je apparaten.
Nooit meer rondzwervende kabels met deze handige DIY in de werkkamer

Vrolijke opberger voor je pennen

Zwerven de pennen maar wat rond op jouw bureau? Hoe vaak je ze ook op kunt ruimen: uiteindelijk liggen ze altijd weer in de weg. Het is dan ook niet zo handig om ze geen vaste plek toe te kennen. Herinner je je het ouderwetse pennenbakje nog? Een perfecte verzamelplek voor spulletjes als pennen, potloden en gummen.

Daarbij is het natuurlijk leuk om zelf een dergelijk bakje te maken! Ook dit kan weer op een heel eenvoudige manier – bijvoorbeeld met een wc-rolletje. Geef zo’n rolletje een lik verf in je favoriete kleur, en meer is er niet nodig. De snelste oplossing voor het opbergen van je etuispullen.
Handig en onmisbaar: het pennenbakje in de werkkamer

DIY in de werkkamer: maak het jouw plek

Wie dacht dat het maken van een DIY in de werkkamer een lange klus was, is inmiddels hopelijk van gedachten veranderd. Al binnen een handomdraai zorg je voor de mooiste creaties in je kantoor – om er helemaal jouw plek van te maken.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply