Een poos geleden zagen we het eigenlijk vrijwel nooit anders: overal hadden muren een lichte kleur. Langzaam maar zeker begint dit idee te verschuiven. Ook de donkerkleurige muur is vandaag de dag een favoriet. En dat heeft verschillende voordelen. Ontdek de goede kanten van de donkere wand in huis in deze blog.

Anders dan anders

Zoals al werd genoemd, was het tot voor kort behoorlijk ongebruikelijk om je muur een andere kleur dan wit of crème te geven – voor wie de trends op de voet heeft gevolgd. Alles moest zo licht mogelijk zijn. En hoewel daar natuurlijk niets mis mee is, moeten we eerlijk toegeven dat we er na verloop van tijd toch wel een beetje op uitgekeken raakten.

Gelukkig is het met de donkere wand een ander verhaal! Dat geeft namelijk een compleet andere look aan de kamer. Het verschil? De donkere kleur maakt het warmer en gezelliger. Zeker een fijn gevoel in de woonkamer of slaapkamer!
De donkere wand in huis: warm en stijlvol

Minder opvallende verkleuringen

Het tweede voordeel is er een van praktische aard: je hebt een stuk minder last van opvallende verkleuringen met de donkerkleurige muur! Niet langer een muur die langzaam maar zeker steeds geler wordt – zoals bij de witte muur het geval is. Horror!

Eigenlijk betekent het dus simpelweg dat je minder omkijken hebt naar je muur. En dat voelt natuurlijk goed! Weer een zorg minder aan je hoofd. Ook kleine vlekjes op de muur vallen sneller weg als ze op een donkere kleur zitten. Twee vliegen in een klap!
De praktische voordelen van een donkere muur

Kleur valt meer op

De voordelen van de donkere wand in huis hebben niet alleen directe betrekking op de muur zelf. Ook voor andere items in de kamer zijn er voordelige effecten. Kleur, bijvoorbeeld. Die springt er veel meer uit tegenover een donkere muur dan tegenover een lichte muur het geval is. En dat wordt gezien!

Ideaal als je bijvoorbeeld accessoires hebt die best de show mogen stelen. Denk aan je groene planten of die gekleurde kussens op je bank. Ineens springen ze er helemaal uit. Ook dat draagt bij aan de make-over die je je kamer geeft met een lik donkere verf!
De voordelen van een donkere wand in huis

Meer rust in huis

Ten slotte zorgt de donkere wand ook voor meer rust in huis. Donkere tinten in de woning geven ons namelijk het idee dat we mogen ontspannen. En dat kun je natuurlijk altijd wel gebruiken in je huis. Voor heerlijk rustige momenten!

Dit maakt dan ook meteen het grote voordeel van de donkere wand in de slaapkamer: wie weet val je er zelfs sneller door in slaap. Of is het ’s ochtends gemakkelijker om je nog eens een keertje om te draaien. Genieten!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply