We zijn dol op kleur in huis! Maar daarbij is het wel zaak dat het niet té druk wordt voor het oog. Donkere kleuren bieden daarbij een uitkomst: zo ga je altijd voor een stijlvolle look. Bijvoorbeeld in de woonkamer! Donkergroen vormt hier een prachtige toevoeging: stralend, krachtig en trendy. Zeker het laatste, want de kleur is helemaal in trek! In deze blog geven we verschillende voorbeelden en inspiratie.

Donkergroene meubels in huis

We beginnen de tocht door de woonkamer in het donkergroen bij de meubels! Zeker als je op zoek bent naar een nieuw meubelstuk in huis, is het het waard om deze kleur te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een donkergroene bank: echt een plaatje in huis. Ga daarbij ook nog eens voor een materiaal dat momenteel de show steelt, zoals velvet. Een topcombinatie!

Maar er zijn nog meer groene woonkamer meubelstukken waar je aan kunt denken. De fauteuil bijvoorbeeld! Perfect als je donkergroen in de woonkamer niet de hoofdrol wilt laten spelen, maar de kleur als accent wilt toevoegen aan de ruimte. Want ook dat is zeker een optie – de kleur is veelzijdig!
Donkergroen in de woonkamer: voorbeelden en inspiratie

Planten in de woonkamer

Planten mogen vandaag de dag echt niet ontbreken aan je interieur! Ze stelen de show in huis, en zijn ook nog eens goed voor de gezondheid. Zie ze als de ideale groene accessoires in de woonkamer. Want word jij niet vrolijk van die planten in huis? Ze maken er toch een feestje van!

Planten kunnen daarbij prima donkere accessoires in de woonkamer vormen, als je let op de tint van de planten die je in huis haalt. Om zo helemaal aan te sluiten op het donkergroene thema in je woning! Maar eigenlijk passen alle planten prima in het plaatje: kies uit wat je mooi vindt, en genieten maar. Want met al dat mooie groen in de woonkamer raak je niet uitgekeken op de ruimte.
Uitpakken maar: lekker veel groene planten in de woonkamer

De donkergroene muur

Wil je het groots aanpakken? Ga dan voor een donkergroene muur in de woonkamer! Die valt op als geen ander. En zeker als de muur momenteel een witte kleur kent, ga je zo echt voor een enorm verschil – precies de bedoeling. Doe het eens lekker allemaal anders!

De groene muur in de woonkamer biedt echt rust in huis. Hoewel het idee vooraf misschien te donker lijkt, staat dat juist beeldschoon. En je kunt lichte tinten natuurlijk alsnog terug laten komen in huis – speel hierbij met contrasten. Zo maak je het plaatje compleet!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply