Gefeliciteerd, er is een baby op komst! Wat een prachtig nieuws. Daar komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken – ook wat betreft je gereed moet hebben in huis. In deze blog delen we een lijst voor baby op komst voor je interieur. Voor een beeldschone en praktische kinderkamer!

Alles voor het slapen

Het belangrijkste item in de babykamer is toch wel het wiegje! De baby zal uren en uren slapen – een fijne omgeving is hierbij wel zo belangrijk. Ga dan ook voor een comfortabel bedje waar je de baby in kunt leggen.

Zacht beddengoed is hierbij van belang, net als een slaapzak om in te liggen. Word je baby in een koude maand geboren? Denk dan ook aan een kruik: heerlijk om bij te slapen. En vergeet natuurlijk de knuffeltjes voor in het bed niet! Ook is het handig om een stoel in de kinderkamer te plaatsen – jij zult er namelijk ook heel wat uurtjes doorbrengen.
Een baby op komst? Dit moet je gereed hebben in huis!

Spulletjes in de woonkamer

Niet alleen in de babykamer, maar ook in de woonkamer is het handig om aan de inrichting te denken. Wat heb je hier nodig voor de baby op komst? Denk bijvoorbeeld aan een speelkleed voor op de grond. Ook een box is handig. En vergeet natuurlijk de speeltjes niet, zoals een mobiel en zachte knuffels.

Maar er zijn meer praktische items waar je aan kunt denken. Zo is een babybadje handig – in de badkamer of juist de woonkamer. En wat dacht je van een babyfoon? Zo kun je de baby altijd horen als hij of zij in de slaapkamer ligt.

De kleding en meer

Naast een comfortabel bedje om in te slapen, heeft de baby ook zachte kleding nodig – om warm te blijven en om een fijn gevoel op het huidje te geven. Allereerst zijn rompertjes hierbij van belang. Daarboven draagt het kindje broekjes en truitjes. Denk verder ook aan sokken en sloffen voor de voeten, en mutsjes voor het hoofd.

En denk er hierbij ook over na hoe je de kleding opbergt. Een commode is hierbij gebruikelijk – daar zitten handige lades in, waar je alles netjes opgevouwen in kwijt kunt. Ideaal! Was de kleding van tevoren, bedenk eventueel alvast de outfits voor de eerste dagen, en je bent helemaal ready.
Dit is de checklist voor een baby op komst!

Alles voor de hygiëne

Bij de verzorging van de baby is hygiëne belangrijk. Er zijn allerlei items die je in huis kunt halen die hier een bijdrage aan leveren. Voorop staan natuurlijk de luiers: haal er meer dan genoeg in huis. Maar dat is niet alles. Denk bijvoorbeeld aan een luieremmer of een goede prullenbak – ook om de stank zoveel mogelijk te verminderen. Billendoekjes moet je ook niet vergeten.

Verder kun je denken aan spuugdoeken, zalfjes, lotion en zeepjes voor in bad. Iets wat daarnaast vaak vergeten wordt: een klein schaartje om de nageltjes mee te knippen. En denk ook aan een thermometer! Je ziet het wel: er is méér dan genoeg om rekening mee te houden, maak dan ook zeker gebruik van deze checklist voor de baby op komst.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply