iglooHet is nog wat vroeg in het jaar, maar toch heb je dagen en avonden waarop het best lekker is om buiten op je terras te zitten. Goed, je bent er natuurlijk op gekleed en je zit bij voorkeur uit de wind, maar de frisse lucht is wel heerlijk. Toch zou een beetje extra warmte het net een beetje aangenamer maken. En dat kan binnenkort met de spiksplinternieuwe Egloo.

Iglo of Egloo?
Je las het goed, we hebben het hier over een Egloo. Het is ongetwijfeld niet toevallig dat de woorden iglo en egloo op elkaar lijken. Er is een gelijkenis in vorm, maar ook in functie. Een iglo is een hut, helemaal gemaakt van sneeuwblokken, met bijzondere isolerende eigenschappen. Binnen kan het behaaglijk warm zijn. Dat is precies ook de functie van een Egloo: de productie van warmte.

Extra warmte met de Egloo
Een Egloo is van terracotta gemaakt en heeft een ovale bovenschaal, die als een afdakje boven het onderstel staat. Onder de schaal worden een viertal waxinelichtjes gezet. Als je die aanmaakt en de Egloo afdicht, wordt de warmte opgevangen. Het terracotta zuigt de hitte die door de waxinelichtjes wordt gemaakt als het ware op en geeft deze langzaam weer af. De bovenschaal kan temperaturen bereiken van zo’n 40 tot 50 graden.

Betaalbare warmte
De warmte die de Egloo afgeeft is precies genoeg voor een beetje extra warmte, bijvoorbeeld voor je handen. En dat maakt het meteen een stuk behaaglijker op het terras. De Egloo komt vanaf maart in verschillende uitvoeringen op de markt. Een standaardeditie, waarvan de buitenkant ruw is, gaat rond de 65 euro kosten. Er komt ook een luxere editie, waarbij de buitenkant geglazuurd is, met een prijskaartje dat zo’n 25 euro hoger ligt.

Bron afbeelding: indiegogo.com

Share.

About Author

Leave A Reply